Table of Contents:

 1. Hvor snakker man kantonesisk?
 2. Hvor mange kinesere er der?
 3. Hvornår blev Kina fundet?
 4. Hvilken styreform herskede i Kina frem til 1912?
 5. Hvor mange kinesiske dialekter?
 6. Hvornår blev Kina et land?
 7. Hvad hedder de kinesiske tegn?
 8. Hvor mange språk er det i Kina?
 9. Hvilket sprog taler man i Taiwan?
 10. Hvad spiser man meget i Kina?
 11. Hvilke dyr spiser man i Kina?
 12. Hvor mange indbyggere er der i Kina 2021?
 13. Hvad kendetegnede Kinas kejsertid?

Hvor snakker man kantonesisk?

Kantonesisk bruges som officiel kinesisk sprog i Hong Kong Macao og Guangzhou, samt den folkerige provins Guangdong, derved anslås 68 millioner talere af sproget i Kina. Dertil er kantonesisk ofte det næststørste kinesiske sprog efter mandarin i udlandet, hvor Hongkong-beboere udvandrer, som f.

Hvor mange kinesere er der?

Kina havde i 2018 ifølge Verdensbankens statistikside (se kilder) et befolkningstal på 1.392.730.00, hvilket gør Kina til verdens mest folkerige nation.

Hvornår blev Kina fundet?

Kinas egentlige historie kan ikke føres længere tilbage end til 11 f.

Hvilken styreform herskede i Kina frem til 1912?

1911-1912 – Borgerlig revolution i Kina. Kejserinden afsættes og Yuan Shi-kai bliver præsident.

Hvor mange kinesiske dialekter?

Men kinesisk er ikke bare kinesisk, og goddag kan siges på et utal af måder i det virvar af godt 1.500 dialekter, der alle er en del af kinesernes sprogunivers.

Hvornår blev Kina et land?

Kina
Folkerepublikken Kina 中华人民共和国 (kinesisk) (Pinyin: Zhōnghuá Rénmín Gònghéguó)
Republikken udråbt1. januar 1912
Folkerepublikken Kina udråbt1. oktober 1949
Areal
Total9.640.821 km2 eller 9.671.018 km² (nr. 3/4)

Hvad hedder de kinesiske tegn?

Et enkelt kinesisk skrifttegn hedder en Han, og bruges til at skrive flere sprog. Det kinesiske skriftsprog hedder Hanzi og består af Han-tegn. Det er rigtig nok, at det japanske hedder Kanji, men det består også af kinesiske skrifttegn, altså Han. Desuden bliver Han-tegnene også brugt til koreansk, der hedder Hanja.

Hvor mange språk er det i Kina?

»Nihao« lyder det vel nok mest kendte kinesiske ord på verdensplan. Men kinesisk er ikke bare kinesisk, og goddag kan siges på et utal af måder i det virvar af godt 1.500 dialekter, der alle er en del af kinesernes sprogunivers.

Hvilket sprog taler man i Taiwan?

MandarinTaiwan / Officielt sprog

Hvad spiser man meget i Kina?

Kantonesisk madlavning omfatter grise-, okse- og kyllingekød og næsten alt spiseligt. Blandt andet serveres slanger, snegle, insekter, orme, kyllingefødder, andetunger, komave og indvolde . Hunde spises i Kina, men det er ualmindeligt og ikke særlig udbredt.

Hvilke dyr spiser man i Kina?

I Kina spiser man hunde. Man spiser også skrubtudser, slanger og fuglereder. Geder, gæs og søheste ryger også ned. Det siges, at kineserne spiser alt der har fire ben, alt der kan flyve og alt der kan svømme; undtaget er dog spiseborde, flyvemaskiner og undervandsbåde.

Hvor mange indbyggere er der i Kina 2021?

Med en befolkning på knap 1,4 milliard mennesker, hvilket er ca. en femtedel af jordens befolkning, er det verdens mest folkerige land. Landet er en etpartistat, der er styret af Kinas kommunistiske parti med hovedsæde i hovedstaden Beijing.

Hvad kendetegnede Kinas kejsertid?

Kinas Kejserdynastier formes og nedskrives en lang række af de grundlæggende ideer og forestillinger som i de næste årtusinder kommer til at kendetegne den kinesiske kultur og civilisation. Det gælder såvel yin-yang filosofien, daoismen og ikke mindst konfucianismen. Med Qin-dynastiet (221-206 f.Kr.)