Table of Contents:

  1. Er paven katolik?
  2. Hvad er synet på paven hvis man er katolik?
  3. Hvordan er den katolske kirkes rækkefølge?
  4. Hvad er en pave?
  5. Hvilken betydning har paven?
  6. Hvilken betydning har den katolske kirke for katolikker?
  7. Hvad er et relikvie?
  8. Hvor meget tjener paven?

Er paven katolik?

Paven er leder af den katolske kirke, og derfor er han en meget vigtig person for katolikkerne. Ordet pave stammer fra det græske "pappas", der betyder fader.

Hvad er synet på paven hvis man er katolik?

Pave eller ej I den katolske kirke er der en pave. Det er ham og kirken, der fortæller folk, hvad Jesus mener, er rigtigt og forkert. Men i den protestantiske kirke er der ikke nogen pave. Faktisk er alle mennesker en slags præster, og derfor må man selv bestemme, hvad man tror, Jesus mener, er rigtigt og forkert.

Hvordan er den katolske kirkes rækkefølge?

Apostolsk succession (apostolsk efterfølgelse eller rækkefølge), betegner en lære i den Romersk-katolske kirkes om, at de katolske biskopper kan føre deres indvielse ved håndspålæggelse helt tilbage til apostlene, som har fået overdraget deres fuldmagt af Jesus selv, jf. Matthæusevangeliet 16,16-19 og 18,18.

Hvad er en pave?

Ordet pave kommer af middelnedertysk paves, af oldfransk papes, af sideform til middellatin papa 'biskop', af græsk papas 'far', senere 'præst'. Læren om pavedømmet, der fandt sin foreløbige afslutning med 1. Vatikankoncil i , bygger oprindelig på en særlig fortolkning af Jesu ord til Peter i Matth.

Hvilken betydning har paven?

Paven i Rom har fuld magt inden for den katolske kirke og inden for Vatikanstatens grænser. Han har ansvaret for at Kirken, altså alle katolikkerne i verden, fortsætter på rette vej.

Hvilken betydning har den katolske kirke for katolikker?

Ordet katolsk betyder “almindelig” og “for alle”. Som katolik er man medlem af verdens største kristne trossamfund. Den katolske kirke ser sig selv som den oprindelige kristne kirke og betragter paven som kirkens leder og apostlen Peters efterfølger.

Hvad er et relikvie?

Relikvier (latin: levninger) dvs. levninger af en helgen, eller genstande, der har tilhørt eller været i fysisk kontakt med en helgen, og er genstand for religiøs kult.

Hvor meget tjener paven?

Dette svar fik imidlertid Vatikanets talsmand, Joaquin Navarro-Valls, til at udsende en pressemeddelse dagen efter, hvori han fastslog, at »paven ikke får løn og aldrig har fået det«. »Den Hellige Faders daglige fornødenheder bliver varetaget af passende institutioner i Vatikanet«, tilføjedes det.