Table of Contents:

  1. Hvad hedder strengene på en violin?
  2. Hvad er en Violinstreng lavet af?
  3. Hvad hedder den store violin?
  4. Hvordan virker en violin?
  5. Hvad symboliserer violinen?
  6. Hvor meget koster en violin?
  7. Hvad er guitarstrenge lavet af?

Hvad hedder strengene på en violin?

Violinen er et strygeinstrument af træ med fire strenge, stemt i kvinter: G, D1, A1 og E2, hvor A-strengen stemmes i kammertonen (440hz). Strengene stryges med en bue med hestehår. Den er sopran-instrumentet blandt strygeinstrumenterne.

Hvad er en Violinstreng lavet af?

Violinstrenge er i dag fremstillet af metal/nylon eller syntetisk tarm som erstatning for de tarme fra får, der tidligere var mere udbredte.

Hvad hedder den store violin?

En bratsch (kaldes ofte ved det italienske navn viola) er et strygeinstrument af violinfamilien.

Hvordan virker en violin?

En violin "virker" ved at der sidder nogle mikroskopiske pigge på den hestehale, som buens hår er lavet af. Når man smører harpiks på buen, bliver disse hår stive, og de vil "knipse" på strengen, når man stryger.

Hvad symboliserer violinen?

Violin, det smukt klingende, smægtende eller klagende instrument, brugt såvel i klassisk som folkemusik, kan tillægges magiske egenskaber som fx fløjten. Overført bruges “første-” og “andenviolin” om menneskelig position generelt.

Hvor meget koster en violin?

Hvad koster en violin? Indenfor musikinstrumenter er violinen et af de dyrere instrumenter. Den billigste fabrikslavede violin koster knap 500 kr., en hæderlig violin er oppe på omkring 1.000kr, mens en god violin koster kr. Skal man til gengæld have en håndlavet violin starter prisen ved 30.000-40.000 kr.

Hvad er guitarstrenge lavet af?

Der er ingen strenge, der er 100% bronze, men alle er et mix af flere legeringer, heriblandt tin/fosfor, zink og kobber. Kernen i strengen er som regel lavet af stål.