Table of Contents:

 1. Hvor mange cifre er der på et kreditkort?
 2. Hvad betyder transaktionsbeløb?
 3. Hvilken dankortterminal skal jeg vælge?
 4. Hvor langt er et kreditkort?
 5. Hvor mange Dankort er der i Danmark?
 6. Hvad er et Psam?
 7. Hvad koster en Nets terminal?
 8. Hvad er et debitkort?
 9. Er Dankortet kreditkort?
 10. Hvor mange har kun dankort?
 11. Hvor bliver Dankort produceret?
 12. Hvad koster en indløsningsaftale?
 13. Hvad koster en betalingsterminal?
 14. Er Debit Dankort?
 15. Er MasterCard Debit et kreditkort?

Hvor mange cifre er der på et kreditkort?

De første fire cifre (som både er præget og trykt) fortæller hvilken type kort der er tale om (5019 for Dankort og 4571 for Visa/Dankort), og de næste fire cifre fortæller, hvilken bank der er tale om (registreringsnummer).

Hvad betyder transaktionsbeløb?

gennem Dankort, har den i gennemsnit betalt 1% i transaktionsgebyr til Nets. Det er ikke dårligt men ville have været billigere hvis transaktionsbeløbene var højere. Kort sagt: jo mindre dine transaktionsbeløb i gennemsnittet er, jo højere en procent per transaktion betaler du til Nets.

Hvilken dankortterminal skal jeg vælge?

Nets – Dankortterminal i standard pakkeløsning Pakkeløsningen indeholder en mobil (Ingenico Move 3500), stationær (Ingenico Desk 3500) eller kasseintegreret (Ingenico Lane 3000) terminal sammen med en kortaftale til Visa, Mastercard, JCB, Diners Club, Discover og UnionPay.

Hvor langt er et kreditkort?

Betalingskort måler 85 x 54 mm – altså det samme som det europæiske standardformat – og derfor vælger de fleste også at få trykt deres kreditkort i denne størrelse.

Hvor mange Dankort er der i Danmark?

88 procent af respondenterne har et Visa/Dankort. 48 procent af Visa/Dankortholderne har også et andet kort – typisk MasterCard. 91 procent af dem der både har Visa/Dankort og et andet kort fortrækker at bruge Visa/Dankortet, når de handler i danske butikker.

Hvad er et Psam?

PSAM (Purchase Secure Application Module) er udviklet af Nets, og håndterer betalingskorttransaktioner til Nets' host. PSAM giver endvidere en nem terminalinstallation og indeholder en række avancerede betalingsfunktioner såsom kontaktløs betaling, surcharge, loyalitet og DCC.

Hvad koster en Nets terminal?

En terminal til Dankort koster mellem 5.000 - 7.000 kr. ved køb af en stationær betalingsterminal. Ønsker du en mobil betalingsterminal, skal du regne med en pris fra 6.995 - 9.000 kr.

Hvad er et debitkort?

Debet - køb nu, betal med det samme Når du bruger dit debetkort, bliver pengene trukket eller reserveret på din konto med det samme. Et debetkort er knyttet til din konto i din bank. De fleste danske Visa-kort og Dankortet er debetkort.

Er Dankortet kreditkort?

Et VISA kort er et kreditkort, mens et Dankort er et debetkort. Det kombinerede VISA Dankort er det mest udbredte betalingskort i Danmark.

Hvor mange har kun dankort?

Dankortet er klart det mest udbredte betalingsinstrument, idet ca. otte ud af ti danskere i alderen 15 til 79 år har et dankort, jf.

Hvor bliver Dankort produceret?

I stedet står der maskiner, der kører i fulde omdrejninger for at producere nye udgaver af danskernes foretrukne betalingsmiddel - Dankortet. Bygningen, der ligger diskret i et industrikvarter i Rødovre, huser XPonCard.

Hvad koster en indløsningsaftale?

0,25 DKK. Flere indløsere tager - udover det procentuelle gebyr - et fast gebyr i Kroner/ører.

Hvad koster en betalingsterminal?

Prisen på en betalingsterminal ligger i gennemsnit på 7.000 kr., hvis du er på udkig efter at købe en løsning. Overvejer du derimod at leje, ligger prisen på omkring 320 kr. pr. måned.

Er Debit Dankort?

Visa/Dankort har altid været et debitkort, selv om det ikke tidligere fremgik af selve betalingskortet. »Debit« betyder blot, at beløbet bliver trukket fra din konto, kort tid efter at du har brugt kortet. I modsætning hertil findes kreditkort, hvor beløbet typisk trækkes én gang om måneden.

Er MasterCard Debit et kreditkort?

Mange danskere tror, at alle kort med Visa er debetkort, mens alle kort med MasterCard er kreditkort. Men passer det? – Nej, der findes også MasterCard, der er debetkort, og også enkelte udstedere, der udsteder Visa som kreditkort.