Table of Contents:

 1. Er artiskok en tidsel?
 2. Er artiskok flerårig?
 3. Hvornår er artiskokker modne?
 4. Hvor køber man artiskok?
 5. Hvor kommer artiskokker fra?
 6. Hvordan får man artiskokker til at blomstre?
 7. Er artiskok sundt?
 8. Kan man tørre artiskok?
 9. Hvor høj bliver en artiskok?
 10. Er artiskok en rodfrugt?
 11. Hvornår er en artiskok dårlig?
 12. Hvilke vitaminer indeholder artiskok?
 13. Hvordan tørrer man en blomsterkrans?
 14. Hvilke blomster egner sig til at tørre?

Er artiskok en tidsel?

Artiskokken er en stor tidsel-lignene plante, der producerer store luksuriøse og velsmagende artiskokker. De kan pryde både i køkkenhaven og i staudebede.

Er artiskok flerårig?

Som nævnt er artiskokken egentlig en flerårig plante. Hvis du vil prøve at overvintre dine planter, så du har et forspring til næste år, skal de vinterdækkes. Inden dækningen skal du skære planten ned til 25-30 cm over jorden og skubbe lidt jord op omkring den.

Hvornår er artiskokker modne?

Når den første artiskok er klar til høst i slutningen af juli, bør du høste den. Det gør du ved at skære stænglen over med en almindelig køkkenkniv. Når du høster den første artiskok, vil det få planten til at sætte nye skud med artiskokker.

Hvor køber man artiskok?

Artiskok | Køb på føtex.dk.

Hvor kommer artiskokker fra?

Plantens præcise hjemsted kendes ikke, men da den har været i dyrkning siden agerbrugets opståen, må den formodes at høre hjemme i den frugtbare halvmåne i Mellemøsten. Det passer også godt med alle træk i dens nichekrav: Tørke, veldrænet jord og masser af sol.

Hvordan får man artiskokker til at blomstre?

Står der artiskok på menuen, betyder det, at den dag har man god tid. Hovedet skal koge ca. en halv time, og det tager omtrent lige så længe at spise sig gennem alle dækblade omkring blomsten, for til sidst at nå den lækre blomsterbund.

Er artiskok sundt?

Artiskok indeholder kun lidt energi (få kalorier), og er samtidig en kilde til proteiner, som er byggesten til dine muskler og væv, og som gør din krop mæt. Artiskok har et højt indhold af vitamin C, som styrker dit immunforsvar. Vær dog opmærksom på, at nogle af vitaminerne forsvinder ved tilberedning.

Kan man tørre artiskok?

Man kan bruge blomsterne til mange former for dekoration. En blomstrende artiskok på et serveringsfad, kan være smukt. ... Man kan også tørre blomsterne ved at hænge dem op indendøre med hovedet nedad. Den intense blå farve falmer dog en del under tørringen.

Hvor høj bliver en artiskok?

Artiskok, Cynara cardunculus (blev tidligere kaldt Cynara scolymus) er en flerårig tidselagtig staude, som bliver cirka 1,5 m. høj og 1 m i diameter. I Danmark er den normalt enårig. Såning af artiskok.

Er artiskok en rodfrugt?

Artiskok (Cynara scolymus) er en urt, der dels anvendes som prydplante, dels som grøntsag.

Hvornår er en artiskok dårlig?

En artiskok skal opbevares i køleskabet, hvor den kan holde sig max. fire dage. Man kan også stille den i et glas koldt vand på køkkenbordet, så kan den holde fire-fem dage.

Hvilke vitaminer indeholder artiskok?

Artiskokhjertet indeholder E-vitamin, C-vitamin, niacin, kalcium, fosfor og jern i samme mængder som resten af bladene, som altså ikke spises. Når man koger artiskokker, forsvinder en lille smule af vitaminerne, mens indholdet af mineraler ikke påvirkes.

Hvordan tørrer man en blomsterkrans?

Vil du i stedet først samle din buket, efter blomsterne er tørre, kan du hænge de friske blomster til tørring med hovederne nedad på en snor i loftet. Rummet du bruger til tørring skal helst være tørt og mørkt - fx en garage eller en kælder.

Hvilke blomster egner sig til at tørre?

Blomster der egner sig til tørring Men som udgangspunkt er det blomster, der ikke indeholder så meget vand. Det kan f. eks. være lavendler, brudeslør og tidsler, men du kan også bruge hortensiaer og protea-blomster, som bliver virkelig smukke, når de tørrer.