Table of Contents:

 1. Hvad er hvide pletter på tænderne?
 2. Hvad er det sorte på ens tænder?
 3. Hvorfor får man brune pletter på tænderne?
 4. Hvordan fjerner man misfarvninger på tænder?
 5. Kan man få hvide tænder igen?
 6. Hvad betyder hvidt tandkød?
 7. Hvad er Hypercementose?
 8. Hvad kan Tandlæger se?
 9. Hvordan ser et hul i en tand ud?
 10. Hvad koster en Porcelænsfacade?
 11. Hvorfor misfarver klorhexidin tænderne?
 12. Hvilke fødevarer misfarver tænderne?
 13. Kan man børste sine tænder hvide?
 14. Hvordan kan man få hvide tænder?
 15. Hvordan skal ens tandkød se ud?

Hvad er hvide pletter på tænderne?

Den mest sandsynlige årsag til hvide pletter på tænderne er, at emaljen er blevet skadet, da tænderne var under dannelse. Det kan for eksempel skyldes at du har slået dine mælkefortænder som barn, hvor det er gået ud over emaljen på dine 12 års tænder, som der vokser ud efter dine mælketænder.

Hvad er det sorte på ens tænder?

Caries kommer i mange farver fra en kridtet hvid over i de mere mørkebrune nuancer. Caries kan være aktiv og inaktiv. Den kridtede overflade tyder på en aktiv caries, hvor tandens overflade stadig er under nedbrud (demineralisering). En inaktiv kronisk caries kan være mørkebrun eller nærmest sort.

Hvorfor får man brune pletter på tænderne?

Årsager til brune pletter på tænderne Kaffe, the, rødvin, bær og visse krydderier er kendt for at indeholde farvestoffer, der kan lede til misfarvning af tænder. Det samme gør sig gældende for cigaretter, hvilket betyder at også rygning kan give mørke pletter på tænderne.

Hvordan fjerner man misfarvninger på tænder?

Tandblegning kan være din løsning Det trænger ind i tanden og kan fjerne eventuelle farvestoffer, der er trængt ind. På den måde kan en tandblegning være løsningen på dine misfarvede tænder. Man bør dog aldrig blege tænder uden først at have talt og rådført sig med en tandlæge.

Kan man få hvide tænder igen?

Man kan godt få hvide tænder igen, og det foregår ved at fjerne disse farvestoffer ved en blegning. – Selvom ydersiden på tanden er meget hård, er den alligevel en lille smule porøs.

Hvad betyder hvidt tandkød?

Hvidthvidt tandkød har almindeligvis én af to årsager. En hvid belægning er som regel resultatet af en svampeinfektion, og din krop har brug for medicinsk behandling til at bekæmpe infektionen. Hvidt og ømt tandkød, inklusive hvide sår, er følsomt og ubehageligt.

Hvad er Hypercementose?

Hypercementose medfører misdannelse af tandens rod og er med til at give den karakteristiske "bulende" form på tandroden og tandkødet.

Hvad kan Tandlæger se?

Røntgenstråler kan trænge gennem menneskets væv – også tænder og knogle, som tilhører de hårde væv. Tandlægen kan derfor på et røntgenbillede i nogen grad se ind i tænderne og knoglen. På billedet aftegnes de hårde væv i lyse toner, mens bløde væv som hud og muskler ikke aftegnes, men fremstår som mørke områder.

Hvordan ser et hul i en tand ud?

Caries kan vise sig som mørkere områder oven på tændernes tyggeflader eller som små hvide områder på tænderne langs med tandkødet. Men igen skal du være opmærksom på, at du kan have et hul i tanden, selvom du ikke kan se det.

Hvad koster en Porcelænsfacade?

Prisen for porcelænsfacader varierer mellem kr. 5500,- til 6.500,- pr. tand alt afhængig efter hvilken porcelænsspecialist der benyttes. Selvom prisen på porcelænsfacader kan virke meget kostbar, er patienter altid meget tilfredse med deres resultat og føler at glæden ved behandlingen opvejer omkostningen.

Hvorfor misfarver klorhexidin tænderne?

Klorhexidin nedbryder nemlig også de naturlige og nødvendige bakterier i tænder og tandkød. Det kan øge risikoen for at få svamp. Behandling med klorhexidin af mundhulen kan medføre forbigående smagsforstyrrelser og midlertidig misfarvning af tænder og tunge.

Hvilke fødevarer misfarver tænderne?

Eksempler på drikkevarer der misfarver er; kaffe, te, iste, sodavand og nogle juicetyper. Der er også bestemte fødevarer som f. eks. lakrids, nogle krydderier og visse bærtyper der kan medføre gule tænder, hvis du spiser dem ofte eller i store mængder – og ikke husker at børste tænderne efter indtagelse.

Kan man børste sine tænder hvide?

Tandblegning med kul Skånsomt og effektivt hjælper pulveret med at fjerne misfarvninger og give dig hvidere tænder. Du dypper bare din våde tandbørste i kullet og børster det på tænderne, hvorefter du børster tænderne, som du normalt ville have gjort med tandpasta.

Hvordan kan man få hvide tænder?

Ønsker du at foretage afblegningen derhjemme, anvendes der en brintoverilte, som har en noget mindre koncentration, end den gel eller pasta, som anvendes hos tandlægen. En hjemmeblegning tager 2-3 uger, hvor du har den specialtilpassede skinne på i 1-2 timer om dagen, evt kan du sove med den på hele natten.

Hvordan skal ens tandkød se ud?

Sundt tandkød er tandkød, der ligger helt stramt omkring tanden. Det er lyserødt og svagt nubret i overfladen, og det bløder ikke efter grundig tandbørstning - heller ikke efter brug af tandstikkere. En tand sidder fast i kæbebenet ved hjælp af små rodhindefibre, og uden på kæbeknoglen ligger tandkødet.