Table of Contents:

 1. Hvorfor skal man have et webhotel?
 2. Er mit domæne taget?
 3. Kan man have ø i sin mail?
 4. Hvad koster et webhotel?
 5. Hvordan finder jeg mit webhotel?
 6. Hvor kan man se ejer af domæne?
 7. Hvor mange tegn kan et domænenavn indeholde?
 8. Hvilket webhotel skal jeg vælge?
 9. Hvordan skifte man domænenavn?

Hvorfor skal man have et webhotel?

Du har brug for et webhotel, hvis du skal have en hjemmeside, en blog eller lignende. Hvis du ikke har et webhotel, kan du ikke ”uploade” din hjemmeside til internettet, og dermed kan ingen andre se den. Skal din side være synlig på nettet for andre personer, er det altså essentielt at have et webhotel.

Er mit domæne taget?

Har du et specifikt domænenavn i tankerne, kan du teste, om det er ledigt i domænetesteren øverst. Er domænet ledigt, kan du købe det. Er du ved at stable et firma på benene, kan det være en fordel at kontrollere, at navnet er ledigt og evt. købe det.

Kan man have ø i sin mail?

Vær opmærksom på Det er ikke alle internetbrowsere og e-mail-programmer, der kan håndtere domænenavne med æ, ø, å, ö, ä, ẞ, ü og é. Hvis du skal bruge domænenavnet til en e-mailadresse, skal du derfor undgå disse tegn.

Hvad koster et webhotel?

Webhotel priser | Hvem har den laveste pris?
 • nordicway pris: 9 kr. / md.
 • Simply.com pris: 9 kr. / md.
 • DanDomain pris: 16 kr. / md.
 • One.com pris: 19 kr. / md.
 • cHosting pris: 22 kr. / md.
 • Scannet pris: 124 kr. / md.
5. aug. 2021

Hvordan finder jeg mit webhotel?

Når den besøgende med internetbrowseren ankommer til dit webhotel, bliver de præsenteret for din hjemmeside, der ligger placeret på webhotellet. Kort fortalt: Domæne => Webhotel => Hjemmeside.

Hvor kan man se ejer af domæne?

Med en Whois-søgning kan du tjekke, hvem ejeren er og dermed kontakte personen eller virksomheden. Du finder ejeren af et domæne ved at lave en Whois-søgning på domænet eller søge efter 'Domain lookup'. Hvis du leder efter ejeren af et . dk-domæne, skal du igennem 'Den offentlige Whois-database' hos DK Hostmaster.

Hvor mange tegn kan et domænenavn indeholde?

Et domænenavn skal minimum bestå af 2 tegn og maximalt 63 tegn før punktumet. I tillæg gælder egne regler for de forskellige topniveau-domænerne. For at finde ud om et domænenavn er lovlig at registrere, prøv at søge efter det på domaeneshop.dk og se om du får en fejlmælding eller ikke.

Hvilket webhotel skal jeg vælge?

Når du køber et webhotel, skal du typisk vælge, om det skal være et Linux-webhotel eller et Windows-webhotel. Linux og Windows er de to mest populære styresystemer, men hvilket skal du vælge, når du køber webhotel? Det afhænger af, hvilket programmeringssprog, værktøjer og teknologier du gerne vil bruge på dit site.

Hvordan skifte man domænenavn?

Det er ikke muligt at ændre sit domænenavn, efter domænet er blevet registreret. Vi registrerer domænet hos den pågældende domænemyndighed præcis som du har indtastet det på vores hjemmeside. Når først domænet er registreret, er det dit de næste 12 måneder. Det er ikke muligt at fortryde.