Table of Contents:

 1. Hvad står MP4 for?
 2. Er MP4 det samme som mpeg4?
 3. Hvilken tv tuner skal jeg vælge?
 4. Hvad er forskellen på DVB-C og DVB-T?
 5. Hvornår er et tv for gammelt?
 6. Hvad er forskellen på DVB-T og DVB-T2?
 7. Hvilken DVB-T antenne skal jeg vælge?
 8. Hvorfor er mit tv gået i sort?
 9. Hvad sker der med tv signalet?
 10. Kan mit tv modtage DVB-T2?
 11. Hvilken DVB-T2 boks?
 12. Hvilken DVB-T2 boks skal jeg vælge?
 13. Hvorfor kan jeg ikke tænde mit tv?

Hvad står MP4 for?

Mp4 er en filendelse, man bruger til moderne film- og lydfiler. For nogle år siden led det under forvirring. Lydfilerne blev kaldt for m4a (audio), m4v (til video - med lyd), m4r (for ringetoner - en slags lyd) og en masse andet.

Er MP4 det samme som mpeg4?

mp4, men de konverteres stadig til MPEG-4 format.

Hvilken tv tuner skal jeg vælge?

Helt overordnet set er der 3 valgmuligheder:
 • - Brug en DVB-T boks hvis du modtager dit TV signal via en antenne, f. eks. ...
 • - Brug en DVB-C boks hvis du modtager dit TV signal via kabel-TV. Det kan feks. ...
 • - Brug en DVB-S boks, hvis du modtager TV signalet via parabol.

Hvad er forskellen på DVB-C og DVB-T?

Helt overordnet set er der 3 valgmuligheder: - Brug en DVB-T boks hvis du modtager dit TV signal via en antenne, f. eks. en digital antenne placeret på taget af boligen, eller en stueantenne, som er placeret indendørs. - Brug en DVB-C boks hvis du modtager dit TV signal via kabel-TV.

Hvornår er et tv for gammelt?

Er mit fjernsyn for gammelt? Du kan finde ud af, hvilken model dit fjernsyn er – det står typisk på bagsiden eller i menupunktet på skærmen. Dette modelnummer vil du kunne søge efter på internettet og finde alderen på dit fjernsyn.

Hvad er forskellen på DVB-T og DVB-T2?

DVB-T2 muliggør mindst 30% højere datahastighed (i bit/s) end DVB-T over samme spektrale båndbredde (i MHz) og ved samme signalkvalitet, det vil sige samme antenner og geografiske position.

Hvilken DVB-T antenne skal jeg vælge?

Det vigtigste er at antennen peger i den retning du vil have signal fra. Det kan du også se på dækningskortet fra DR. Jo større en fysisk antenne du har – jo bedre. Du kan være uheldig og befinde dig i en “lomme” hvor der ikke er signal – så prøv evt.

Hvorfor er mit tv gået i sort?

HVORFOR ER MIT TV GÅET I SORT? Natten til den 2. juni 2020 blev der slukket for det tv-signal, som lidt ældre fjernsyn – typisk fra før 2012 – bruger til at modtager antenne-tv. Hvis dit tv er gået i sort, kan det derfor skyldes, at dit fjernsyn er for gammelt til at modtage det nye antenne-tv-signal.

Hvad sker der med tv signalet?

Grunden til at man dropper det gamle TV-signal er, at politikerne har vedtaget en beslutning om, at danskerne skal have et bedre mobilt bredbånd. De frekvenser der anvendes til udsendelse af antenne-tv, skal i stedet bruges til at give en bedre bredbåndsdækning i 2020.

Kan mit tv modtage DVB-T2?

Du er nødt til at finde manualen til tv'et frem eller finde modelnummeret, der som regel fremgår bag på fjernsynet. Slå herefter modelnummeret op og se om det er MPEG4 kompatibelt samt om der er DVB-T2 modtager.

Hvilken DVB-T2 boks?

Digital TV boks til (DVB-T/T2/C/S2)
 • Dreambox DM525 DVB-T2/C modtager med CI kortlæser og PVR-funktion. ...
 • Amiko HD 8265+ Combo TV-boks med PVR-funktion. ...
 • CryptoBox 752HD Combo med scart-stik og PVR-funktion. ...
 • qviart Lunix 4k TV-boks med PVR-funktion. ...
 • Xoro HRT 7619 DVB-T2 TV-boks. ...
 • Strong SRT 8209 DVB-T2 boks til frie kanaler.

Hvilken DVB-T2 boks skal jeg vælge?

Såfremt du får dit signal via almindelig antenne og du ikke får alle de frit tilgængelige kanaler skal du have dig en ekstern tv-tuner boks (DVB-T2 boks). Jeg anbefaler en boks, der er forberedt til det nye DVB-t2 signal og Boxer. Til modtagelse via kabel-tv vil jeg tage den billigste du kan finde.

Hvorfor kan jeg ikke tænde mit tv?

Kontroller, om tv'et kan tændes med fjernbetjeningen. Kontroller, om tv'et tændes, eller om belysnings-LED'en lyser. Hvis belysnings-LED'en lyser, men tv'et ikke tændes, skal du prøve at nulstille (genstarte) tv'et.