Table of Contents:

  1. Hvorfor står radiatoren under vinduet?
  2. Hvor højt skal en radiator hænge?
  3. Kan radiatorer brænde?
  4. Hvor meget yder en radiator?
  5. Kan det betale sig at slukke for varmen?
  6. Hvorfor virker min el radiator ikke?
  7. Hvad koster radiator varme?

Hvorfor står radiatoren under vinduet?

For at få den bedste udnyttelse af varmen fra radiatoren skal den placeres under et vindue, hvor der altid vil være en lille smule kuldenedfald - selv med moderne lavenergiruder. Vinduet er det koldeste punkt på en ydervæg, så det er her, radiatoren gør mest nytte.

Hvor højt skal en radiator hænge?

Vi anbefaler, at radiatoren installeres minimum 15 cm fra gulvet, men den kan installeres så højt, som det ønskes. Husk, at håndklæderne sagtens kan hænge længere ned end den neder- ste del af radiatoren.

Kan radiatorer brænde?

En overdækket elradiator risikerer at blive overophedet og bryde i brand, når lufttilførslen hindres. Har du derimod en almindelig, vandbåren radiator, er der ingen sikkerhedsmæssig risiko ved at bruge den til at tørre vådt tøj. Den kan sagtens bruges i nødstilfælde eller til at lægge småting som huer og vanter på.

Hvor meget yder en radiator?

Jo større en radiator er, desto flere watt yder den. Man siger som hovedregel, at du skal bruge ca. 30-35 w/m2 i nyere boliger og ca, 60-65 watt pr. m2 i ældre byggerier.

Kan det betale sig at slukke for varmen?

Det er fristende at slukke helt for varmen i de radiatorer, du ikke sidder ved. Men det er faktisk en dårlig idé for din varmeregning. En kold og en brandvarm radiator er dyrt i drift, fordi du ikke udnytter varmen i den varme radiator fuldt ud.

Hvorfor virker min el radiator ikke?

Hvis I ikke kan få radiatorerne varme, tjek da venligst: Er sikringerne i orden, hvis ikke skiftes de. Er termostaten sat højt nok, skru evt. ... Tjek lille sikring på radiator om den er trykket ind (som regel lille trekant).

Hvad koster radiator varme?

Priser på opvarmning
OpvarmningsformAnskaffelses- prisVarme- udgift kr./år
Naturgasfyr (7)45.000 kr.23.653 kr.
Nyt oliefyr (8)45.000 kr.26.784 kr.
Gammelt oliefyr (9)0 kr.39.146 kr.
El-radiator (10)0 kr.30.770 kr.
4. feb. 2022