Table of Contents:

 1. Hvordan efterlader man et solgt hus?
 2. Hvad er ryddeliggjort stand?
 3. Hvad er mur og nagelfast?
 4. Hvad må man ikke tage med ved hussalg?
 5. Hvad skal man huske når man har solgt sit hus?
 6. Hvad skal man gøre ved overtagelse af hus?
 7. Hvad er Refusionssaldo?
 8. Hvad må man fjerne når man flytter?
 9. Hvad er en fastmonteret lampe?
 10. Hvad er løsøre ved hussalg?
 11. Hvad er løsøre ved hushandel?
 12. Hvad forstås ved nagelfast?

Hvordan efterlader man et solgt hus?

Du skal aflevere boligen i ryddeliggjort stand kl. 12.00 på overtagelsesdagen, medmindre du og køber har aftalt andet. Det er altså ikke meningen du skal gøre hovedrengøring i den bolig du fraflytter, men sørg for alt er ryddet og de store flader ser pæne ud, så boligen er klar til køber.

Hvad er ryddeliggjort stand?

Du har pligt til at vedligeholde ejendommen frem til overtagelsesdagen. På dagen skal boligen være ryddeliggjort, hvilket betyder, at du skal være fraflyttet. En god idé er at rengøre boligen. Det er rart for købere, så de ikke behøver at rydde op efter dig.

Hvad er mur og nagelfast?

Mur- og nagelfast, benævnelse for genstande, der på grund af deres fysiske tilknytning til en fast ejendom anses for at være blevet bestanddele af den, fx mursten, vinduer og døre; udtrykket anvendtes især i ældre ret.

Hvad må man ikke tage med ved hussalg?

Det vil sige, at sælger eksempelvis skal efterlade markisen, flagstangen, legehuset, den nedgravede trampolin og drivhuset uden for murene. Mens det inden døre blandt andet er pejsen, de faste tæpper og alle de monterede badeværelsesmøbler, som følger med i handlen.

Hvad skal man huske når man har solgt sit hus?

Sælger skal aflevere boligen i ryddeliggjort stand kl. 12.00 på overtagelsesdagen, medmindre andet er aftalt. Sælger skal dermed fjerne alle møbler og andet løsøre fra ejendommen samt have fjernet affald. Sælger er derimod ikke forpligtet til at rengøre huset.

Hvad skal man gøre ved overtagelse af hus?

Gode råd til den dag, du overtager boligen
 1. Aflæs målerne. Den dag du overtager boligen, skal du og sælger aflæse el, varme og vand og evt. ...
 2. Tjek køleskab, vaskemaskine og lignende. Ofte overtager man køkkenet fra den forrige ejer med fx køleskab, komfur, opvaskemaskine osv. ...
 3. Tjek for nye skader. ...
 4. Få en rundvisning af sælger.

Hvad er Refusionssaldo?

Normalt skal refusionsopgørelsen være udarbejdet 7-30 dage efter overtagelsesdagen. Viser det sig, at refusionssaldoen er i købers favør, vil beløbet blive modregnet i den købesum, som køber har deponeret i sælgers bank. Herefter tilbagebetales pengene til køber.

Hvad må man fjerne når man flytter?

- Som udgangspunkt skal alt, hvad der sidder fastmonteret med mere end almindelige skruer, blive i lejligheden eller huset. Derudover er de hvidevarer, som er i huset eller lejligheden ved fremvisningen, også dem, den nye beboer kan forvente at overtage ved indflytning.

Hvad er en fastmonteret lampe?

Det betyder de lamper der er fastgjort på væg, loft eller på f. eks køkkenskabe. Men ikke pendler der hænger i en ledning ned over et bord eller lignende.

Hvad er løsøre ved hussalg?

Løsøre er ting, som følger med i forbindelse med en bolighandel, men som ikke er en del af boligen. Som udgangspunkt er dette genstande, som ikke er fastgjort til boligen. Det kan eksempelvis være et skab, som ikke er indbygget. Er der tale om et indbygget skab, hører det med til boligen.

Hvad er løsøre ved hushandel?

Løsøre er ting, som følger med i forbindelse med en bolighandel, men som ikke er en del af boligen. Som udgangspunkt er dette genstande, som ikke er fastgjort til boligen. Det kan eksempelvis være et skab, som ikke er indbygget. Er der tale om et indbygget skab, hører det med til boligen.

Hvad forstås ved nagelfast?

som sidder eller står helt fast (ved hjælp af søm, skruer e.l.)