Table of Contents:

 1. Hvad vejer glas pr m2?
 2. Er det hærdet glas?
 3. Hvad vejer 8 mm glas?
 4. Hvad vejer 10 mm hærdet glas?
 5. Kan man selv skære i hærdet glas?
 6. Hvad vejer en glasdør?
 7. Hvad vejer 6 mm glas?
 8. Hvilke glas bruger Louis Nielsen?
 9. Hvordan går hærdet glas i stykker?
 10. Hvad vejer 3 mm glas?
 11. Hvor meget vejer hærdet glas?
 12. Hvordan hærder man glas?

Hvad vejer glas pr m2?

Glas er både et tungt materiale, og kan bryde spontant ved forkert anvendelse og håndtering. Glas vejer det samme som beton, hvilket vil sige ca. 25 kg pr. kvadratmeter for en 2 lags rude med 2 x 4 mm glas.

Er det hærdet glas?

Termisk hærdet sikkerhedsglas får sin styrke ved, at det først varmes op til 600-650°C, så det bliver (næsten) blødt og spændingsfrit, hvorefter det køles ned så hurtigt, at der opstår trykspændinger i glassets overflader og trækspændinger i midten.

Hvad vejer 8 mm glas?

væg- ten være afgørende for håndteringen, idet glas vejer 2,5 kg/m2 pr mm glastykkelse.

Hvad vejer 10 mm hærdet glas?

Vægt: 25 kg/m2.

Kan man selv skære i hærdet glas?

Hærdet glas kan du ikke selv tilskære, da det har fået en specialforarbejdning. Du kan sagtens selv tilskære glas, der har en poleret kant, du kan dog ikke selv polere kanten på ny. Lamineret glas kan også tilskæres, man skal blot tage en hobbykniv til at skære folien over med.

Hvad vejer en glasdør?

Vægt: 25 kg/m2.

Hvad vejer 6 mm glas?

Vægt: 15 kg/m² U-værdi: 5,7 W/m²K.

Hvilke glas bruger Louis Nielsen?

Hos Louis Nielsen tilbyder vi forskellige typer af flerstyrkeglas: standard, premium, elite og ultimate. Når du kommer ind til os, fortæller vores optiker dig om de forskellige glastyper og forklarer dig forskellen, så du kan vælge den type, der passer bedst til dine behov.

Hvordan går hærdet glas i stykker?

Hærdet glas går i stykker, hvis man slår på det med en spids genstand, fx som de hammere, der er ved ruderne i busserne eller toget. Styrken af hærdet glas er 3-5 gange større end almindeligt glas i samme tykkelse. Lamineret glas består af mindst to lag glas, der er "klæbet" sammen med en folie i midten.

Hvad vejer 3 mm glas?

Vægt: 7,5 kg/m2.

Hvor meget vejer hærdet glas?

Vægt: 25 kg/m2.

Hvordan hærder man glas?

Hærdningsprocessen er reelt såre simpel. Glasset opvarmes i maskinen til en temperatur på ca. 750 grader og nedkøles med luft under tryk. Dette medfører, at glasset opnår en brudstyrke, der er 7 gange stærkere end inden hærdning.