Table of Contents:

 1. Hvad er en Skawblock?
 2. Er lecablokke vandtætte?
 3. Hvor meget mørtel mellem lecablokke?
 4. Kan lecablokke suge vand?
 5. Hvordan sættes fundablokke?
 6. Hvad bruger man lecablokke til?
 7. Hvor meget kan en Lecablok bære?
 8. Hvordan skærer man i lecablokke?
 9. Hvad betyder Berapning?
 10. Kan man skrue direkte i lecablokke?
 11. Hvad er et Renselag?
 12. Kan man isolere med leca?
 13. Hvordan Understøber man fundament?
 14. Hvilke typer fundamenter findes der?
 15. Hvad limer man lecablokke med?

Hvad er en Skawblock?

En Skawblock er en god blok, når man skal bygge sit fundament, da den er nem at anvende og har mange fordele. Selve blokken indeholder en isolerende kerne af flamingo, som kendes fra Lecablokken. En Skawblock svarer til 6 tilsvarende Lecablokke. Den dækker altså mere, uden at man mister Lecablokkens gode egenskaber.

Er lecablokke vandtætte?

Produktet er en vandtæt membran med høj slidstyrke. Produktet er diffusionsåben. En udvendig vandtætning kan foretages på nye og ældre konstruktioner af x beton x teglsten x lecablokke x fundablokke x kampesten Ved nybygning er det oplagt at lave en udvendig vandtætning af fundamenter, kældervægge samt under gulvet.

Hvor meget mørtel mellem lecablokke?

Mørtel
NettoforbrugBlokbreddeTørmørtel
Leca® blok 60012014
Leca® blok 60015017
Leca® blok 60019022
Leca® blok 60023025

Kan lecablokke suge vand?

Da Leca® blokke 600 og Leca® termblokke kun suger meget lidt vand, skal de ikke forvandes. Det er en stor fordel for mureren, der ikke skal løfte tunge, vanddrukne blokke. Den beskedne vandsugning betyder desuden, at der er bedre tid til at rette blokkene ind, før mørtlen "suges død".

Hvordan sættes fundablokke?

Fundament med fundablokke
 1. Stil fundablokkene i forlængelse af hinanden. Underlaget skal være helt plant. ...
 2. Næste lag lægges ovenpå, men forskudt, så hver fundablok hviler på to blokke nedenunder. Lange brædder og tvinger holder blokkene sammen.
 3. Fundablokkene fyldes med beton.
5. nov. 2019

Hvad bruger man lecablokke til?

Lecablokke bruges ofte til fundamenter. Bygger du fx et randfundament, hvor du fylder en rende med beton, er det oplagt at bygge soklen ovenpå i lecablokke. I modsætning til et betonelement leder lecablokke nemlig ikke kulden ind til dit gulv. Det sikrer de mange luftbobler i materialet.

Hvor meget kan en Lecablok bære?

U-værdier for en hulmur
FormurIsolering, mmBagmur af Leca® blokke 600
100 mm Leca® blokke 600190390
250450
108 mm teglsten125340
150360

Hvordan skærer man i lecablokke?

lecablokke, gasbeton muresten mv. Saven er særlig egnet til skæring af større lecablokke og med en skæredybde op til 53 cm kan selv de største lecablokke blive gennemskåret med et snit. Den lave kædehastighed gør, at det ikke støver og operatøren ikke bliver udsat for vibrationer.

Hvad betyder Berapning?

Berapning, ujævnt 2-3 mm tykt pudslag på ud- og indvendige teglstensmure, som gør, at murværkets mønster og overfladekarakter bibeholdes. Pudsen kastes på muren og skrabes umiddelbart efter af med et stålbræt, så ujævnheder udlignes; derefter afkostes muren med en våd kost.

Kan man skrue direkte i lecablokke?

Bor et 6 mm hul (i hårde murmaterialer anbefales et 6,5 mm hul) gennem montageemnet og direkte ind i væggen. I gasbeton og Leca forbores ikke.

Hvad er et Renselag?

Renselaget/afretningslaget består af et tyndt lag beton på ca. 5 cm, som støbes på jorden forud for støbning af fundamenter og som hindrer at jord eller stabilgrus blandes op i fundamentet.

Kan man isolere med leca?

Leca-kugler eller “leca-nødder” har været brugt til at isolere med i mange år. Produktet er et keramisk produkt lavet af ler, der bliver brændt i en ovn, hvorefter leca-kuglerne er klar til at blive isoleret med. Leca isolerer godt, fordi hver kugle består af mange små lufthuller.

Hvordan Understøber man fundament?

Understøbning udføres, ved at du i sektioner a ca. 1 meter udgraver til fast bund og herefter støber eller murer et nyt fundament under det gamle. Sektionerne gives numrene 1, 4, 2, 5, 3, og den første dag udgraves alle 1'erne til fast bund. Herefter støbes eller mures til få cm under det gamle fundament.

Hvilke typer fundamenter findes der?

Fundamentet er normalt udført enten som et stribefundament eller et punktfundament. Det mest almindelige fundament til et enfamiliehus er et stribefundament. I praksis udføres fundamentet ved, at der graves en rende i jorden, hvori der udstøbes beton.

Hvad limer man lecablokke med?

LIP Limmørtel anvendes til limning og fugning af belægningssten, heller, lecablokke, betonblokke, klinkerbeton, fundamentblokke, brøndringe, skorstenselementer, plantesten samt til spartling og udfyldning af huller i vægge.