Table of Contents:

  1. Er domænet taget?
  2. Hvilket domæne skal jeg vælge?
  3. Hvordan får man et domænenavn?
  4. Hvad er et godt domænenavn?
  5. Hvad koster et internetdomæne?
  6. Hvor er domænet hosted?

Er domænet taget?

Har du et specifikt domænenavn i tankerne, kan du teste, om det er ledigt i domænetesteren øverst. Er domænet ledigt, kan du købe det. Er du ved at stable et firma på benene, kan det være en fordel at kontrollere, at navnet er ledigt og evt. købe det.

Hvilket domæne skal jeg vælge?

Først og fremmest skal man tænke over, hvem det er man henvender sig til og hvad hjemmesidens formål er. Et . dk-domæne er stadig det mest populære TLD-valg i Danmark (Kilde: DK-Hostmaster). Som regel vil det også være det mest oplagte valg, hvis du har virksomhed i Danmark og sigter mod et dansk marked.

Hvordan får man et domænenavn?

Et domænenavn kan ikke købes. Man lejer dem rent faktisk i en periode hos DK-Hostmaster, der er repræsentant for danske domæner med endelsen . dk. Det er muligt at leje domænet i op til 5 år ved at registrere sig gennem en af de mange danske domæne udbydere.

Hvad er et godt domænenavn?

Et domæne er adressen, hvor folk kan finde dig på nettet, lige som man kan finde dig på din fysiske adresse her i Danmark. Det bedste vil klart være at finde et hjemmesidenavn, hvor det samme domænenavn er ledigt.

Hvad koster et internetdomæne?

Det koster 60 kr. inkl. moms om året at have et domænenavn.

Hvor er domænet hosted?

Med en Whois-søgning kan du tjekke, hvem ejeren er og dermed kontakte personen eller virksomheden. Du finder ejeren af et domæne ved at lave en Whois-søgning på domænet eller søge efter 'Domain lookup'. Hvis du leder efter ejeren af et . dk-domæne, skal du igennem 'Den offentlige Whois-database' hos DK Hostmaster.