Table of Contents:

 1. Hvordan skal ledningerne sidde i et anhængerstik?
 2. Hvad er fase og nul i stikkontakt?
 3. Er der forskel på 13-polet stik?
 4. Hvordan skifter man en Trailerbund?
 5. Kan man skifte fra 7-polet til 13-polet?
 6. Hvad er forskellen på 7 og 13-polet stik?
 7. Hvilke reflekser skal der være på en trailer?
 8. Hvad side sidder fasen i en stikkontakt?
 9. Hvornår skal en brugsgenstand tilsluttes jord?
 10. Hvad er Nulledning?
 11. Hvad er forskellen på fase og nul?
 12. Hvor mange forlængerledninger må man sætte sammen?
 13. Hvad betyder Ledningsfarverne?
 14. Er jordledning nødvendig?

Hvordan skal ledningerne sidde i et anhængerstik?

Det første du skal tage stilling til, er hvilket trailerstik du skal have på din trailer, og så anvende det tilsvarende trailerstik diagram. De 2 mest anvendte trailer stik i Danmark er 7-polede og 13-polede stik. Her finder du trailerstik diagram til begge trailerstik. Begge typer trailerstik er godkendt i Danmark.

Hvad er fase og nul i stikkontakt?

I en fatning skal brun/fase forbindes til klemmen som har forbindelse til kontaktfladen helt i bunden af fatningen, og blå/nul forbindes til klemmen som har forbindelse til kontaktfladen der røre ved pæres gevind.

Er der forskel på 13-polet stik?

Med avancerede campingvogne skulle der være strøm til de sædvanlige ting, men også køleskabe, gulvarme, indikatorer for bremsernes tilstand, om pærerne er defekte og meget mere. Der blev udviklet et 13-polet stik, der sidder bedre fast i sin holder, og er vandtæt.

Hvordan skifter man en Trailerbund?

Men det er der heldigvis råd for.
 1. Vi henter en støbekrydsfinér på byggemarkedet. En tur på byggemarkedet med traileren uden bund og en plade rigere går vi igang med at skifte bunden i traileren.
 2. Ud med bunden. ...
 3. Frem med saven. ...
 4. Så kunne bunden komme i. ...
 5. Beskyt den nye bund.
6. nov. 2012

Kan man skifte fra 7-polet til 13-polet?

Det er fuldstændig lovligt selv at skifte sit trailerstik – du må også gerne udskifte et 7-polet stik med et 13-polet stik (eller omvendt) – og så er det nemt. Hvis du benytter dig af ovenstående trailerstik diagram, kan du nemt se hvor de forskellige ledninger skal placeres.

Hvad er forskellen på 7 og 13-polet stik?

7-polet var før i tiden standarden, og det kan du som regel godt bruge til en trailer fx, mens mere avancerede ting, såsom campingvogne, kræver 13-polet stik. Dog kræver trailere, der bliver lejet ud, ofte 13-polet stik, men så har du tit mulighed for at låne eller leje en adapter, så du stadig kan køre med den.

Hvilke reflekser skal der være på en trailer?

Lad os starte med regler for refleksertrailer.
 • 2 godkendte hvide reflekser forrest på traileren. ...
 • 2 godkendte røde trekantede reflekser monteret med spidsen opad, bag på traileren. ...
 • Mindst en godkendt gul refleks eller refleksbånd på hver side af traileren.
 • Alle reflekser skal være rene og ubeskadige samt A-godkendte.

Hvad side sidder fasen i en stikkontakt?

Bag de to huller sidder de strømførende ledninger. Det venstre hul er forbundet til fase-ledningen. Den er for det meste brun. Det er den, der er strøm i.

Hvornår skal en brugsgenstand tilsluttes jord?

Når du reparerer/udskifter eller ændrer en installation Det kan fx være, hvis ledninger i en rørinstallation skiftes ud, hvis en stikkontakt uden jordkontakt bliver udskiftet med en stikkontakt med jordkontakt, eller hvis en tavle flyttes fra én placering til en anden.

Hvad er Nulledning?

Der går tre ledninger fra kraftværket ud til hver forbruger. Den ene ledning er forbundet med et langt spyd, der går ned i jorden. Den ledning kalder man en nulledning.

Hvad er forskellen på fase og nul?

Fase er den strømførende ledning i forhold til Nul ledningen. Derfor anbefaler vi at du bruger en polsøger til at bestemme fase og nul. Polsøgeren placeres på ledningens kobber. Lyser polsøgeren er dette fasen.

Hvor mange forlængerledninger må man sætte sammen?

Pas på antallet af forlængerledninger At sætte to forlængerledninger sammen er ikke nødvendigvis farligt, men det kan være en dårlig idé at blive ved med at forlænge med flere ledninger, når du skal nå hækkens bagerste hjørne med hækkeklipperen. Brug færrest muligt forlængerledninger.

Hvad betyder Ledningsfarverne?

Nullederen kan være blå. I ældre installationer kan den have andre farver (typisk sort). Jordlederen er i nyere installationer stribet grøn og gul, men kan i ældre installationer være andre farver (typisk rød). Vær opmærksom på, at ledere med farvekombinationen grøn/gul kun må an- vendes som jordledere.

Er jordledning nødvendig?

Jordforbindelse er især vigtig i elinstallationer i bryggers og køkken (vådrum), hvor hårde hvidevarer er tilsluttet både vand og el. De hårde hvidevarer skal være forbundet til jord, hvis der skulle komme vand i forbindelse med strøm, mens maskinerne er i brug.