Table of Contents:

 1. Kan fermacell bruges udvendig?
 2. Hvor mange skruer pr fermacell plade?
 3. Kan man male direkte på fibergips?
 4. Kan man lime fibergips?
 5. Hvad kan fermacell bære?
 6. Kan man bruge fermacell til loft?
 7. Hvordan skærer man fermacell plader?
 8. Kan man skrue direkte i fermacell?
 9. Kan man bruge gipsskruer til fermacell?
 10. Kan fermacell males?
 11. Kan man male direkte på en fuldspartlet væg?
 12. Kan fermacell limes op?
 13. Hvor meget fermacell lim skal man bruge?
 14. Hvad er Vindgips?

Kan fermacell bruges udvendig?

fermacell® Powerpanel HD - Løsningen til udvendige vægge Powerpanel HD kan anvendes direkte som udvendige facadeplader til overfladebehandling med fermacell Letmørtel HD pudssystem. Pladerne er cementgrå, og kanterne viser tydeligt sandwichstrukturen med det mørkegrå, lette tilslag i mellemlaget.

Hvor mange skruer pr fermacell plade?

Pladerne monteres med 35 mm klammer pr. 150 mm eller med 3,9 x 30 skruer pr.

Kan man male direkte på fibergips?

Hvordan du behandler/maler vægge afhænger af, hvordan bunden er. Om det er på gipsplader, fibergips eller på tidligere opsat væv. Derudover afhænger kvaliteten af resultatet af, hvordan bunden er udført. Behandler/maler du på en meget ujævn overflade, vil resultatet også blive derefter.

Kan man lime fibergips?

Fibergipsplader findes både med- og uden spartelkant. Vælger du dem uden spartelkant, skal de limes sammen med en særlig lim til formålet. De skal limes langs alle samlinger, hvorefter den overskydende lim skrabes af.

Hvad kan fermacell bære?

Fermacell, der producerer en stor del af fibergipspladerne på markedet, leverer en stor bæreevne på deres produkter. Eksempelvis kan en plade på 12,5 millimeters tykkelse, som er rimelig standard, faktisk bære 30 kg. Med en passende rawlplug kommer vægten op på 50 kg - per skrue.

Kan man bruge fermacell til loft?

fermacell Fugespartel eller fermacell SK spartel. Bruges til at give en elastisk fuge i mellemrummet mellem pladerne og andre materialeoverflader såsom vægge, gulve og lofter samt i indadgående hjørner mellem fibergipsvægge.

Hvordan skærer man fermacell plader?

fermacell fibergips skal udelukkende ridses på forsiden. Herefter knækkes pladen præcist over kanten af underliggende plade – helt uden behov for skæring på bag siden. Ved skæring af mindre stykker anbefales det dog at bruge dyksav, stiksav eller fukssvans.

Kan man skrue direkte i fermacell?

Lette lodrette enkeltgenstande, der - uden større fremsping - hænger parallelt på vægfladen, som fx billeder eller dekorationer, kan uden videre fastgøres direktefermacell Fibergips med egnede søm, skruer etc. Egnede er f. eks søm, billedekroge med et eller flersøm- ophængning eller skruer og plugs.

Kan man bruge gipsskruer til fermacell?

Expandet gipsskruer til fermacell/fibergips er CE-mærkede og derfor også egnet til den professionelle håndværker. De sikrer hurtig og effektiv montage af Fermacell.

Kan fermacell males?

For at udrydde enhver tvivl om, hvordan du som fagmand skal forholde dig og spartle/ malerbehandle på fibergips fremover bringer vi en præcisering med dette nyhedsbrev: Helt overordnet kan du fortsætte med at arbejde på fibergipsplader, præcis som du plejer.

Kan man male direkte på en fuldspartlet væg?

En fuldspartlet væg har et flot og ensartet udtryk, og det er et rigtig godt udgangspunkt, når du skal male den. Fuldspartlet betyder, at hele væggens overflade får et tyndt lag spartelmasse, og betegnelsen skal ses i forhold til en pletspartling, hvor det kun er revner, skruehuller og samlinger, der får en omgang.

Kan fermacell limes op?

Har netop renoveret et gammelt toilet, jeg limede fermacel op på en gammel murstensvæg, på modsatte væg var der malet glasvæv, dette blev vasket med grundrens, på alle vægge limede jeg fermacell pladerne op med Blå lip. Virker perfekt!

Hvor meget fermacell lim skal man bruge?

3.8 fermacell fugespartel Forbrug ca. 1 kg pr. 4 m pladesamling med spartel- kanter og ca. 1 kg pr.

Hvad er Vindgips?

Vindgips bruges ofte i forbindelse med både underbeklædning af facader og undertage. Vindgips bliver ofte også kaldet for imprægnerede gipsplader og er en vindtæt gipsplade med stor modstandsdygtighed overfor fugt.