Table of Contents:

 1. Hvad er USB c Lightning kabel?
 2. Hvad hedder stikkene?
 3. Hvad er plus og minus på en højtaler?
 4. Hvor bruges USB C?
 5. Hvad er forskellen på USB og USB C?
 6. Hvor langt må et højttalerkabel være?
 7. Kan man bruge almindelig ledning til højtaler?
 8. Hvad hedder de forskellige USB stik?
 9. Hvad hedder USB?
 10. Hvordan Brokobler man en forstærker?
 11. Hvad er forskellen på USB A og C?

Hvad er USB c Lightning kabel?

Kablet kan ikke anvendes til android enheder, de anvender i stedet bruger micro USB kablet til opladning og synkronisering. Lightning kabel har kun til formål at oplade og synkronisere til Apple enheder som iPhone, iPod og iPad.

Hvad hedder stikkene?

Kabler og stik
 • Minijack. Bruges til lyd på computeren. ...
 • Phonostik til lyd. Bruges både til lyd og forskellige typer videosignaler. ...
 • Phonostik til lyd og video. Stik med disse tre farver er beregnet til lyd (rød og sort) og video (gul). ...
 • VGA. ...
 • DVI. ...
 • HDMI. ...
 • S-video. ...
 • Mus og tastaturstik.

Hvad er plus og minus på en højtaler?

Højtalerterminalen – indgangen til højtaleren På de fleste højtalere sidder der én rød (plus) og én sort (minus) terminal til henholdsvis det positive og negative signal fra forstærkeren.

Hvor bruges USB C?

USB-C er et meget alsidigt kabel med op til 2 gange højere hastighed end de hurtigste USB-A stik. De kan bruges til at overføre filer, oplade telefoner, og til at forbinde ekstern hardware såsom mus, tastatur, harddisk, skærm osv.

Hvad er forskellen på USB og USB C?

Et USB-C stik er mindre end et almindeligt USB stik, og det bevirker, at det lettere kan anvendes både i mobiltelefoner, tablets og computere. Det er muligt at overføre data med en hastighed op til 10 Gbps (Gigabit pr. sekund). Til sammenligning ligger den maksimale overførselshastighed på USB 3.0 på 5 Gbps.

Hvor langt må et højttalerkabel være?

Højtalerkabler helst ikke være for lange. Det har ikke så stor betydning, om det ene kabel er 2 meter og det andet er 4 – bare de ikke er for lange. Et langt højtalerkabel giver nemlig uvægerligt signaltab. Generelt anbefaler vi ikke at trække højtalerkabler længere end 15 meter.

Kan man bruge almindelig ledning til højtaler?

Hvis du er i tvivl, så prøv at købe en rulle med 100 meter almindelig 230V ledning, og sæt en højtaler til den ene ende og en forstærker til den anden ende. Så vil du høre at lyden og især bassen er lavere, en den burde være, og lydbilledet mere ”mudret”.

Hvad hedder de forskellige USB stik?

Du kan få USB-stik, som hedder Type A, B og C. Derudover er der også lavet Mini- og Micro-modeller. De tre mest populære stiktyper er de tre, som ses på billedet. USB-A er den standard, som vi har kendt til i mange mange år, mens USB-C er den nye standard, som allerede nu bruges i mange smartphones, tablets og deslige.

Hvad hedder USB?

Universal Serial Bus som det mundret hedder - bruges primært til tilslutning af IT-udstyr til computere, såsom printere, eksterne harddiske, scannere, digitalkamera, osv. Det er også nogle af de mest udbredte kabler til opladning, og generel forbindelse til smartphones, tablets mv.

Hvordan Brokobler man en forstærker?

Brokobling foretages ved at lade den ene kanal trække højttalerens plus og den anden kanal trække højttalerens minus. Dermed sættes højttaleren i en bro imellem de to udgange, og de to forstærker-kanaler leverer nu den dobbelte spænding over højttaleren i forhold til blot en kanal med minussen til 0 volt/stel.

Hvad er forskellen på USB A og C?

USB Type-A er den aktuelle stiktype, der primært bruges på de fleste USB-enheder. USB Type-C er den nye stiktype. På grund af forskellen i stikkets form er de ikke kompatible med hinanden. Du skal bruge en passende adapter/omformer til dette.