Table of Contents:

 1. Hvad hedder tidszonerne i USA?
 2. Er man tidsmæssigt bagud eller foran i New York i forhold til København?
 3. Hvad er klokken i Danmark når den er 2pm i USA?
 4. Hvad er den største tidsforskel i verden?
 5. Hvad hedder de forskellige tidszoner?
 6. Hvad er klokken i Danmark når den er 10 am i USA?
 7. Hvor mange tidszoner er der i Rusland?
 8. Er der sommer og vintertid i USA?
 9. Hvor mange tidszoner er der i verden?
 10. Hvilket land er 12 timer foran Danmark?
 11. Hvilken GMT er Danmark?
 12. Hvornår er klokken midnat i USA?
 13. Hvor starter tidszonen?
 14. Hvad er klokken i de forskellige tidszoner?
 15. Hvad er klokken i Finland når den er 21.00 i Tyskland?

Hvad hedder tidszonerne i USA?

Pacific Time Zone (PT, stillehavstidszonen) er 8 timer efter UTC (UTC−8) ved standardtid (Pacific Standard Time, PST), og 7 timer efter UTC (UTC−7) når der er sommertid (Pacific Daylight Time, PDT). Pacific time omfatter delstaterne ved USA's Stillehavskyst og dele af Nevada og Idaho.

Er man tidsmæssigt bagud eller foran i New York i forhold til København?

Der er 6 timers tidsforskel mellem Danmark og New York. New York City ligger i tidszonen UTC-5, som bliver til UTC-4, når der er sommetid. Danmark er derfor foran New York. Når det er midnat i New York, er klokken derfor allerede 6 om morgenen i Danmark.

Hvad er klokken i Danmark når den er 2pm i USA?

I forhold til Danmark er der en tidsforskel til det kontinentale USA på mellem -6 og -9 timer. Jvf. ovenstående kort med angivelse af de forskellige tidszoner er der 6 timer forskel mellem Danmark og New York City – i NYC er klokken eksempelvis 6 om aftenen, når det er midnat i Danmark.

Hvad er den største tidsforskel i verden?

Øerne Samoa, Tokelau og Tonga er 13 timer foran London, mens Line Islands er hele 14 timer foran.

Hvad hedder de forskellige tidszoner?

Tidszonen betegnes som Coordinated Universal Time (UTC 0). De steder, der ligger en tidszone øst for London, er en time foran London (UTC +1), mens stederne, der ligger en tidszone vest for UTC 0, er en time bagefter (UTC-1).

Hvad er klokken i Danmark når den er 10 am i USA?

Tidzonerne for vintertid og sommertid hedder henholdsvis Pacific Standard Time (PST) (UTC-8) og Pacific Daylight Time (PDT) (UTC-7). Alle byer i Californien er 9 timer efter Danmark, så når klokken er slået 18.00 i Danmark, er klokken 9 om morgenen i Californien.

Hvor mange tidszoner er der i Rusland?

Rusland er verdens største land og strækker sig over elleve tidszoner.

Er der sommer og vintertid i USA?

Sommertid i USA og Canada Amerikanerne kører med sommertid helt frem til den første søndag i november, mens Danmark og det øvrige Europa går tilbage til “vintertid” den sidste søndag i oktober.

Hvor mange tidszoner er der i verden?

Begrebet blev indført ved internationale konventioner. Det hyppigst benyttede tidszonesystem er UTC (næsten det samme som Greenwich Mean Time), hvor nulpunktet er nulmeridianen, der går igennem Greenwich i England. Herfra går der 24 tidszoner ud med 15 graders mellemrum.

Hvilket land er 12 timer foran Danmark?

USA breder sig over hele seks forskellige tidszoner. Dette betyder, at der kan være alt fra 6-12 timers tidsforskel fra Danmark.

Hvilken GMT er Danmark?

På hvert kort er tiden angivet som "DATO HHgmt", som til Greenwich (London) tidszonen. Dansk lokal tid er GMT tid plus 1 time (vinter). Dansk sommertid er GMT tid plus 2 timer (sommer). GMT er en forkortelse for Greenwich Mean Time, som også kaldes UTC (Universal Time, Coordinated) eller Z (Zulu Time).

Hvornår er klokken midnat i USA?

12.00 så sig noon. Hvis du skal mødes med nogen ved midnat så sig midnight. Hvis du ser betegnelsen 12 pm så betyder det kl. 12.00.

Hvor starter tidszonen?

for 2 dage siden Det hyppigst benyttede tidszonesystem er UTC (næsten det samme som Greenwich Mean Time), hvor nulpunktet er nulmeridianen, der går igennem Greenwich i England. Herfra går der 24 tidszoner ud med 15 graders mellemrum. Hver zone repræsenterer en time.

Hvad er klokken i de forskellige tidszoner?

Nulmeridianen bestemmer tidszonerne De steder, der ligger en tidszone øst for London, er en time foran London (UTC +1), mens stederne, der ligger en tidszone vest for UTC 0, er en time bagefter (UTC-1). Når klokken er 12.00 i London, er den 13.00 i Danmark, da vi ligger én tidszone øst for London.

Hvad er klokken i Finland når den er 21.00 i Tyskland?

Tidsforskellen mellem dig og HELSINKI
DuHELSINKIHELSINKI
04:0013:0001:00
05:0014:0002:00
06:0015:0003:00
07:0016:0004:00