Table of Contents:

  1. Hvad er Cabochon sten?
  2. Er Jade en ædelsten?
  3. Hvad er ægte topaser?
  4. Kan man finde ædelstene i Danmark?
  5. Hvad er en jade sten?
  6. Hvor meget er jade værd?
  7. Er det krystal eller glas?

Hvad er Cabochon sten?

En cabochon er en smykkesten, der er slebet afrundet uden facetter. Selve grundformen er mest rund eller oval mens bunden er helt flad.

Er Jade en ædelsten?

Jade er nok den mest velkendte grønne ædelsten i verden. Den har en rig historie især i Kina, hvor jade er blevet brugt hyppigt af kejseren, de adelige og til udsmykning af templer og statuer. Det kinesiske ord for jade “Yù” betyder også “den kongelige ædelsten.”

Hvad er ægte topaser?

Ædelstenen topas og dens historie går så langt tilbage i tiden som til det egyptiske imperium. Man formoder de første topaser blev fundet og udgravet på øen St. John i Rødehavet. I middelalderen blev topaser meget populære og kendt for at indeholde kræfter, der kunne styrke sindet.

Kan man finde ædelstene i Danmark?

Danmark er kommet på alles læber i smykkebranchen med en helt særlig sensation; - der er nemlig fundet rubiner i Grønland. Inden for ædelstene regnes rubiner som de kostbareste og mest sjældne ædelsten og at de nu forekommer i Danmark er en verdensnyhed!

Hvad er en jade sten?

Jade er en betegnelse for to forskellige bjergarter: aktinolit og jadeit. Begge er krystalliserede mineraler. De blev brugt i sten- og bronzealderkulturer og er næsten lige så hårde som kvarts, meget slidstærke og med smukke farver og kan formes.

Hvor meget er jade værd?

Stenen, der er kendetegnet ved sin grønne farve indeni, måler 5,80 meter i længden, 4,60 meter i bredden og 4.30 meter i højden. Stenen er vurderet til at være intet mindre end 170 millioner dollars, svarende til mere end 1,1 milliard danske kroner.

Er det krystal eller glas?

Krystalglas eller Blyglas er glas med et indhold af blyoxid der har andre kvaliteter som almindelige glastyper til byggeri ikke ejer, så som stor vægtfylde, stor brillans og høj lysbrydningsevne. Blyindholdet kan variere fra 1% til 50%, men et EU-direktiv (Rådets direktiv af 15.