Table of Contents:

 1. Hvor effektiv er en luftkøler?
 2. Hvorfor køler en ventilator?
 3. Hvordan virker Mobil aircondition?
 4. Kan Dyson køle?
 5. Hvordan virker en køler?
 6. Hvordan køler man et rum ned?

Hvor effektiv er en luftkøler?

Luftkølere er effektive til at skabe et godt indeklima på varme dage. Luftkøleren skaber et bedre indeklima, da ventilatorerne benytter luften og cirkulerer den rundt, så luften afkøles og renses. Det er dog vigtigt at påpege, at luftkøleren ikke er et airconditionanlæg.

Hvorfor køler en ventilator?

En ventilator køler som sådan ikke luften ned, men sætter den i stedet i bevægelse. Brisen hjælper med at fordele luften i rummet, så der ikke bliver kvælende varmt. Ventilatorer kan komme i en række forskellige former, og behøver altså ikke være en traditionel, hvid model med tre ”vinger”.

Hvordan virker Mobil aircondition?

Et airconditionanlæg, fungerer grundlæggende som et køleskab, hvor en kompressor køler luften ned. Nedkølingen laver varme og den varme luft skal derfor blæses ud af rummet. En mobil aircondition skal derfor stå i nærheden af et vindue, der kan åbnes, så slangen med varm luft kan stikkes ud af vinduet.

Kan Dyson køle?

Ja, en Dyson ventilator kan helt bestemt være pengene værd. De kan registrere og opfange allergener og forurenende stoffer og gasser helt automatisk, hvormed luftkvaliteten i rummet kraftigt kan blive forbedret, hvilket kan være en stor fordel for dig. Dertil kan en Dyson ventilator også køle luften ned.

Hvordan virker en køler?

Køleskabe fungerer ved, at det kølemiddel, der cirkulerer inden i dem, skifter fra væske til gas. Denne proces, der kaldes fordampning, afkøler det omgivende område og skaber den ønskede virkning. Du kan selv teste dette ved at tage noget alkohol og putte en dråbe eller to på huden.

Hvordan køler man et rum ned?

Udover en god udluftning med gennemtræk kan du overveje disse muligheder:
 1. Åbent vindue. ...
 2. Sæt gerne et insektnet for vinduet, så du undgår fx myg i soveværelset.
 3. Åbne døre. ...
 4. Åbne slidser eller udluftningsventiler i vinduesrammen. ...
 5. Propel eller vifte i loftet. ...
 6. Aircondition. ...
 7. Færre tekstiler. ...
 8. Køl kroppen ned.
16. jun. 2020