Table of Contents:

  1. Hvad viser en Stix?
  2. Hvorfor er min urin citrongul?
  3. Hvad kan man undersøge i urin?
  4. Hvad kan være tegn på UVI i en urinstix?
  5. Hvad betyder det når urinen er meget gul?
  6. Hvad betyder det når ens urin er meget gult?
  7. Hvordan undersøger man nyrerne?
  8. Kan ikke presse når jeg tisser?
  9. Hvad er Solatum?
  10. Hvad kan man gøre ved en overaktiv blære?

Hvad viser en Stix?

Ved en hurtig test med en "stix" kan lægen undersøge, om urinen indeholder hvide blodlegemer eller bakterier. En "stix" er en strimmel papir med en række felter, som skifter farve ved positivt resultat. Skal du selv "stixe" din urin, så se urinprøve.

Hvorfor er min urin citrongul?

Hvis din urin ændrer sig, kan det være tegn på sygdom, men også hænge sammen med noget, du har spist eller drukket. Gul til mørkegul urin: Som regel tegn på at du har drukket for lidt – hvis det altså ikke er din morgenurin. Drik mere vand, hvis urinen er meget gul i løbet af dagen!

Hvad kan man undersøge i urin?

Hvad kan en urinprøve vise? En urinprøve kan vise, om der er blod, protein (æggehvidestof) eller sukker i urinen, som kan være tegn på sygdom i nyrer eller urinveje eller tegn på sukkersyge. Den kan også vise, at der er hvide blodlegemer (pus) og nitrit i urinen, som kan være tegn på en infektion, fx blærebetændelse.

Hvad kan være tegn på UVI i en urinstix?

Urinstix: Positiv for leukocytter (uspecifikt tegn på inflammation) og nitrit, men kan være blank for begge ved forudgående antibiotikabehandling, eller blank for nitrit ved ikke-nitritproducerende bakterier eller hyppig vandladning. Urinstix anvendes ikke ved patienter med KAD/ suprapubisk kateter.

Hvad betyder det når urinen er meget gul?

»I tarmen omdannes bilirubin til urobilinogen vha. tarmbakterier, hvoraf en del optages igen, omdannes til urobilin, og udskilles gennem nyrerne og farver urinen gul. Det urobilinogen, der ikke optages bliver omdannet til farvede pigmenter, udskilles med afføring og gør det brunt,« fortæller Max Salomonsson.

Hvad betyder det når ens urin er meget gult?

Urin kan være helt lys gul, hvis den ikke er så koncentreret, og den kan blive mørk-orange/brunlig, hvis urinen er meget koncentreret. Er urinen brunlig eller "porter"-farvet, er det oftest tegn på, at du har drukket for lidt væske. Mange sygdomme kan påvirke urinen, eller give symptomer når du tisser.

Hvordan undersøger man nyrerne?

En nøjagtig diagnose af nyresygdommen vil i de fleste tilfælde kræve billedundersøgelser. I dag er ultralyd ofte den første og vigtigste undersøgelse. Almindelig røntgenundersøgelse af nyrerne anvendes ikke. I nogle tilfælde kræves mere avancerede undersøgelser som scintigrafi, CT-skanning og MR-skanning.

Kan ikke presse når jeg tisser?

Symptomer på godartet forstørrelse af prostata begynder som regel med, at man hyppigere skal af med vandet i dagens løb. Når man mærker vandladningstrangen, kan man ikke holde sig så længe som før. Der er heller ikke så meget kraft på strålen, når man tisser.

Hvad er Solatum?

Præparatet Solatum hjælper blæren med at gen- danne sit inderste, beskyttende lag. Som udgangspunkt får du 4 behandlinger med 1 uges mellemrum. Det er ikke sikkert, at du straks mærker virkningen af Solatum. Oftest vil du først mærke effekten efter 2-4 skylninger.

Hvad kan man gøre ved en overaktiv blære?

Man kan lave sit eget træningsprogram, hvor man lidt efter lidt forlænger tiden til næste besøg på toilettet. På den måde kan blæren vænne sig til at rumme en større mængde urin. Derved behøver man ikke tisse så ofte. Personer med ufrivillig vandladning kan også have nytte af bækkenbundstræning og elektrostimulering.