Table of Contents:

 1. Hvorfor siger min mave lyde når jeg har spist?
 2. Hvordan stopper man rumlen i maven?
 3. Hvad er Borborygmi?
 4. Hvad kan man gøre ved dårlig mave?
 5. Hvorfor er jeg oppustet om aftenen?
 6. Hvordan kan man få tynd mave?
 7. Hvad skal man spise når man er oppustet?
 8. Hvordan opstår diarré?
 9. Hvorfor er jeg kun tyk på maven?
 10. Kan kræft ses i afføring?

Hvorfor siger min mave lyde når jeg har spist?

Når vi mangler mad i maven, så trækker tyndtarmen sig sammen i en længerevarende periode. Når tyndtarmen trækker sig sammen, betyder det at tarmen skubber luft foran sig, og det skaber larmen.

Hvordan stopper man rumlen i maven?

Sådan får du din mave til at stoppe med at rumle
 1. Lad være med at spise kæmpemåltider. ...
 2. Spis langsomt, og tyg på maden. ...
 3. Undgå fødevarer, der forårsager gas. ...
 4. Gå en tur.
29. aug. 2016

Hvad er Borborygmi?

Borborygmi er det lægefaglige udtryk for rumlen og knurren i maveregionen. »Hullet i maven mærker man dybt inde i maven i området lige under navlen, og den sunde spisetrang er reguleret af dette hul,« siger han.

Hvad kan man gøre ved dårlig mave?

Hvis du lider af diarré, er det godt at spise:
 1. Bananer.
 2. Kogte eller bagte grøntsager.
 3. Henkogt frugt, f. eks. æblegrød.
 4. Knækbrød, kiks og ristet lyst brød.
 5. Kogt kylling.
 6. Syrnede mælkeprodukter.
 7. Fisk uden skind.
 8. Saltholdig mad, f. eks. chips.

Hvorfor er jeg oppustet om aftenen?

Oppustet mave er et symptom på, at vi har ekstra meget luft i mave- og tarmsystemet. En del af luften kommer af, at vi sluger luft, men det kan også skyldes de gasser, der dannes i tarmen. Oppustet mave udvikler sig typisk i løbet af dagen, så maven begynder at føles udspilet, og man kan se næsten gravid ud om aftenen.

Hvordan kan man få tynd mave?

Lidelsen er ikke bare ubehagelig og smertefuld, men kan føre til væsketab og i værste fald dehydrering. Der er mange årsager til diarré – fx infektioner pga. bakterier, virus ('Roskildesyge'), stress, visse former for medicin, krævende sport, hormonelle forandringer (fx menstruation) og irritabel tyktarm.

Hvad skal man spise når man er oppustet?

KOST MOD OPPUSTET MAVE Masser af vand og kostfibre (fx fra havregrød, rugbrød og fiberrige bær, frugter og grøntsager) er godt mod oppustet mave.

Hvordan opstår diarré?

Diarré er ikke en sygdom, men et symptom. Diarré, der ikke er kronisk, men opstår akut, vil oftest skyldes en infektion. Der er en lang række forskellige bakterier, virus og parasitter, der kan give diarré. I de fleste tilfælde vil diarré gå over af sig selv i løbet af nogle dage.

Hvorfor er jeg kun tyk på maven?

Hvorfor sætter fedtet sig på maven? Helt generelt skyldes lagring af fedt på kroppen, at du indtager for mange kalorier, end du forbrænder. Fedt på maven er grundlæggende meget mere skadeligt for dig end fedt på resten af kroppen.

Kan kræft ses i afføring?

De mest almindelige symptomer på kræft i endetarmen er blodig og slimet afføring. Desuden kan en knude i endetarmen give smerter og besvær med at tømme tarmen, når man går på toilettet.