Table of Contents:

 1. Hvilke kræfter påvirker et fly når det flyver?
 2. Hvor højt flyver man i et fly?
 3. Hvordan virker vinger på et fly?
 4. Hvor kommer flyvemaskiner fra?
 5. Hvad er en flyvinge lavet af?
 6. Hvad er det der kommer ud af fly?
 7. Hvor langt fløj det første fly?
 8. Hvorfor kan et fly flyve?
 9. Hvordan drejer man et fly på jorden?
 10. Hvad får en flyvemaskine til at flyve?
 11. Hvor lavt må en helikopter flyve?
 12. Hvor højt kan man flyve i helikopter?

Hvilke kræfter påvirker et fly når det flyver?

Under vandret flyvning lige ud med konstant flyvehastighed virker fire kræfterflyet: opdrift, tyngdekraft, luftmodstand og trækkraft fra motoren. De fire kræfter virker sjældent eller aldrig i flyets tyngdepunkt (nederste tegning); normalt virker opdriften og luftmodstanden hhv.

Hvor højt flyver man i et fly?

Nutidens fly kan nå højder på 41.000 fod (12 km), mens der inde i kabinen er et lufttryk svarende til en højde af 8.000 fod (2,5 km). De fleste passagerfly er udstyret med enten turboprop- eller jetmotorer.

Hvordan virker vinger på et fly?

Vingerne er formet på en måde, så luften over vingen bevæger sig hurtigere i den modsatte retning af flyet, end luften under vingerne gør. Ifølge Bernoullis princip er lufttrykket lavere, jo hurtigere luften bevæger sig. Derfor skabes der lavtryk over vingen og højtryk under vingen.

Hvor kommer flyvemaskiner fra?

Historiens første flyvning med en flyvemaskine foregik ved Kill Devil Hills nær Kitty Hawk, North Carolina. Brdr. Wright havde slået plat eller krone om, hvem der skulle være pilot; Orville Wright vandt.

Hvad er en flyvinge lavet af?

Hule metalstænger, der er 1.000 gange tyndere end hårstrå, danner et gitter med en fleksibilitet, der minder om en rengøringssvamp. Materialet kaldet microlattice kan nu anvendes i fly, hvilket er en stor fordel, da det er 99,99 % luft og derfor er bogstaveligt talt let som en fjer.

Hvad er det der kommer ud af fly?

En kondensstribe er en lang, hvid sky, der er skabt af udstødningsgasserne af fly. De dannes, fordi udstødningsgasserne indeholder både vanddamp og små urenheder. Vanddampen, som bliver til iskrystaller i den -40° kolde luft, bliver, sammen med urenheder som f.

Hvor langt fløj det første fly?

I 1903 fløj den første motordrevne flyvemaskine 50 m (Wright Flyer), i 1976 fløj det hidtil hurtigste jetfly 3.530 km/t (Lockheed SR-71) og i 1986 fløj en flyvemaskine for første gang Jorden rundt uden mellemlandinger eller lufttankning (Rutan Voyager).

Hvorfor kan et fly flyve?

Vingen skaber opdrift Opdriften skabes på flyets vinge, der groft sagt er flad på undersiden og krum på oversiden. Når den bevæger sig igennem luften tvinges luften der løber over vingen til at løbe hurtigere end luften på undersiden. Det skaber et lokalt mindre lufttryk, der populært sagt suger flyet op.

Hvordan drejer man et fly på jorden?

A: Når flyet bevæger sig ved lave hastigheder på jorden, har sideroret meget lille effekt – så vi er tvunget til at bruge næsehjulet eller differential thrust, når vi skal dreje flyet. Er der tale om mindre drej vil piloterne (på de fleste fly) bruge “rudder pedals” til at dreje næsehjulet.

Hvad får en flyvemaskine til at flyve?

Vingen skaber opdrift Opdriften skabes på flyets vinge, der groft sagt er flad på undersiden og krum på oversiden. Når den bevæger sig igennem luften tvinges luften der løber over vingen til at løbe hurtigere end luften på undersiden. Det skaber et lokalt mindre lufttryk, der populært sagt suger flyet op.

Hvor lavt må en helikopter flyve?

I forvejen er der begrænsninger for 28 særligt følsomme naturområder, hvor fly og helikoptere ikke må flyve i højder under 300 meter. Normalt der flyves ned til 150 meter.

Hvor højt kan man flyve i helikopter?

Den største højde nået af en specialbygget helikopter uden last er ca. 12500 m, men normalt kan de kun flyve meget lavere 3-4 km. Der er på rotoren også hængsler der tillader bladene at blive drejet op og ned og frem og tilbage.