Table of Contents:

  1. Hvad er Ascitesdrænage?
  2. Hvor længe kan man leve med leversvigt?
  3. Kan man leve med skrumpelever?
  4. Kan man få kræft i bughulen?
  5. Hvad sker der hvis leveren ikke virker?
  6. Hvad sker der når leveren ikke virker?
  7. Hvor længe kan man leve med en skrumpelever?

Hvad er Ascitesdrænage?

Udtømning af overskydende væske fra bughulen (ascites) via en steril nål/kateter. Punkturen laves enten diagnostisk med henblik på udredning af årsagen til ascitesvæsken, eller terapeutisk for at aflaste gener forårsaget af ascitesvæsken, specielt påvirket respiration eller abdominale gener.

Hvor længe kan man leve med leversvigt?

Skrumpelever er forbundet med betydelig dårlig livskvalitet og øget dødelighed. I de helt lette tilfælde vil der kun være beskeden påvirkning af livskvaliteten og næsten normal levetid. I de sværeste tilfælde er livskvaliteten dårlig og levetiden nedsat til et eller to år.

Kan man leve med skrumpelever?

Skrumpelever er en alvorlig kronisk sygdom. Efter 6 år med sygdommen er kun cirka halvdelen af patienterne stadig i live. De alvorligste følger af sygdommen er: blodstyrtning (blødning fra åreknuder i spiserøret)

Kan man få kræft i bughulen?

Hvis kræften har spredt sig til bughulen, kan man i nogle tilfælde blive opereret med en særlig metode. Ved operationen fjerner lægen først al synligt kræft, og herefter bliver bughulen skyllet med opvarmet kemoterapi (HIPEC) for at fjerne tilbageværende kræftceller.

Hvad sker der hvis leveren ikke virker?

De er ofte uspecifikke i form af træthed, nedsat appetit, nedsat initiativ og seksuallyst. Den dårlige leverfunktion kan påvirke hjernefunktionen, se nedenfor, med ændrede søvnvaner og hukommelsesbesvær, samt ændret adfærd hvor personen bliver meget forvirret. Personen kan ende med at blive bevidstløs.

Hvad sker der når leveren ikke virker?

I leveren nedbrydes en lang række lægemidler, hvorefter de udskilles via galde. Hvis leverens evne til at filtrere blodet - eller nedbryde lægemidler - er nedsat, vil de lægemiddelstoffer, der er i blodet, ophobes i kroppen. Det kan give en overdosering af medicinen og i værste fald bivirkninger.

Hvor længe kan man leve med en skrumpelever?

Skrumpelever er en alvorlig kronisk sygdom. Efter 6 år med sygdommen er kun cirka halvdelen af patienterne stadig i live. De alvorligste følger af sygdommen er: blodstyrtning (blødning fra åreknuder i spiserøret)