Table of Contents:

 1. Kan man være ansat i sit eget firma?
 2. Kan man både være lønmodtager og selvstændig?
 3. Kan man få dagpenge hvis man har et firma?
 4. Hvor mange timer må man arbejde som selvstændig?
 5. Kan man være ansat flere steder?
 6. Kan man få dagpenge hvis man har et CVR-nummer?
 7. Hvor meget må en enkeltmandsvirksomhed tjene?
 8. Kan man få dagpenge hvis man har et Aps?
 9. Hvad kan man blive selvstændig med?

Kan man være ansat i sit eget firma?

Ofte er det køberen af din arbejdskraft, der opfordrer til, at du opretter et firma frem for, at du bliver ansat. Du kan imidlertid ikke selv frit vælge, om du vil tage ansættelse som lønmodtager i et normalt ansættelsesforhold eller indgå aftale som en selvstændig erhvervsdrivende.

Kan man både være lønmodtager og selvstændig?

Du kan altså godt være lønmodtager med én aktivitet og samtidig honorarmodtager eller selvstændigt erhvervsdrivende med dine andre aktiviteter. Vi går ud fra de faktiske forhold ved vurderingen. En lønmodtager bliver fx ikke selvstændigt erhvervsdrivende ved at skrive en faktura i stedet for at få en lønseddel.

Kan man få dagpenge hvis man har et firma?

Mens du driver selvstændig virksomhed, kan du supplerende dagpenge med op til 160,33 timer om måneden (130 timer, hvis du er deltidsforsikret). Arbejder du fx 20 timer som fuldtidsforsikret i din selvstændig virksomhed i en måned, kan du udbetalt 140,33 timers dagpenge i denne måned.

Hvor mange timer må man arbejde som selvstændig?

Hvis du har en selvstændig bibeskæftigelse, du max arbejde 15 timer per uge.” Det beror på en konkret vurdering fra din a-kasse, hvorvidt din virksomhed anses for at være din hoved- eller bibeskæftigelse.

Kan man være ansat flere steder?

Bibeskæftigelse kan både være lønnet og ulønnet arbejde - fx en bestyrelsespost, et betroet hverv, undervisning, socialt arbejde eller anden frivillig beskæftigelse – og være i såvel det private som det offentlige. Din bibeskæftigelse skal være forenelig med tjenesten.

Kan man få dagpenge hvis man har et CVR-nummer?

De fleste selvstændige virksomheder er dog bibeskæftigelse. Her har du ofte et CVR-nummer, og er ejer eller medejer af en virksomhed. Når du har en selvstændig virksomhed som bibeskæftigelse, kan du modtage supplerende dagpenge i op til 30 uger inden for en periode på 2 år.

Hvor meget må en enkeltmandsvirksomhed tjene?

Når regnskabsåret er slut, kan du se i regnskabet, hvad dit faktiske overskud blev. Det er dette beløb, du skal betale skat af (selvfølgelig fratrukket det, du allerede har betalt i løbet af året). Beløbet skal indberettes på oplysningsskemaet (tidligere udvidet selvangivelse), når året er slut. 250.000 kr.

Kan man få dagpenge hvis man har et Aps?

Når du driver selvstændig virksomhed som bibeskæftigelse, forbruger du af din ret til supplerende dagpenge, når du arbejder mindre end 37 timer i en uge og samtidig modtager dagpenge for måneden. Dette gælder også, hvis du har arbejdet 0 timer i din virksomhed.

Hvad kan man blive selvstændig med?

Her er 30 bud fra listen
 1. Sælg samlerobjekter. Der er et marked for næsten alt, hvad enten det drejer sig om antikke bøger, bamser, m.m. Et godt sted at starte er hvis du selv er samler og har noget at sælge af. ...
 2. Kalligraf. ...
 3. Kæledyrstræner. ...
 4. Hjælpende hånd/assistent. ...
 5. Slægtsforsker. ...
 6. Imagekonsulent. ...
 7. Menuplanlægger. ...
 8. Mikrolandbrug.