Table of Contents:

 1. Hvor hård skal en luftmadras være?
 2. Hvilken luftmadras er bedst?
 3. Hvor stor er en dobbelt luftmadras?
 4. Hvordan får man luften ud af en luftmadras?
 5. Hvad koster en luftmadras?
 6. Hvad er luftmadras lavet af?
 7. Hvordan puster man en luftmadras op?
 8. Hvordan pumper man en luftmadras op?
 9. Hvordan virker et oppusteligt liggeunderlag?
 10. Hvad er et godt liggeunderlag?
 11. Hvordan puster man en badering op?
 12. Hvordan puster man et badebassin op?
 13. Hvad betyder R-værdi på liggeunderlag?
 14. Hvilken R-værdi liggeunderlag?
 15. Hvordan puster man liggeunderlag op?

Hvor hård skal en luftmadras være?

Frem for alt hvor hård du ønsker at luftmadrassen skal være at sove på. Du må dog ikke pumpe en luftmadras for hårdt op, for så strækkes materialet for meget og det kan beskadige madrassen hurtigere. Alle luftmadrasser mister ca. 10% luft i starten, fordi materialet er fleksibelt.

Hvilken luftmadras er bedst?

Bestway AlwayzAire Queen er den absolut bedste luftmadras i vores test. AlwayzAire Queen er en dobbelt luftmadrass, der har en enormt høj komfort. Den er selvoppustelig, da den har en indbygget pumpe, hvorfor den egner sig perfekt, når du skal sikre en god nattesøvn på vandre-, overlevelses- eller campingturen.

Hvor stor er en dobbelt luftmadras?

Denne luftmadras er en perfekt dobbeltmadras størrelse, hvor to personer lige kan ligge. Den kan også bruges som en ekstra bred enkeltmadras. Længden på 200 cm gør at de fleste kan ligge på den uden at fødderne stikker ud. Den fylder meget lidt når den er foldet sammen, og du kan derfor nemt opbevare den.

Hvordan får man luften ud af en luftmadras?

Tag hætten af, sæt pumpen i, og pump. Tag hele ventilen ud for at lukke luften ud.

Hvad koster en luftmadras?

 • 368,00. CampOut - Luftmadras med indbygget pumpe 97x196 cm. ...
 • 428,00. CampOut -Luftmadras med indbygget pumpe 151x198cm. ...
 • 277,00. Nakano - Luftmadras med indbygget pumpe 145x196 cm. ...
 • 237,00. Nakano - Luftmadras med indbygget pumpe 73x185 cm. ...
 • 87,00. Nakano - Gæstemadras oppustelig 71,,5 cm. ...
 • 167,00. ...
 • 128,00. ...
 • 39,00.

Hvad er luftmadras lavet af?

Madrassen er lavet af PVC og har en fløjlsagtig overflade, så den er behagelig at ligge på. Når du skal pakke luftmadrassen væk, kan du putte den ned i den medfølgende opbevaringstaske. Sker der noget med madrassen, kan du nemt reparere den via det medfølgende reparationssæt.

Hvordan puster man en luftmadras op?

Hvis man har købt en luftmadras, bør man altid huske en pumpe til den. Det er næsten umuligt at få den pustet op med munden. På de fleste festivaler er der ingen strøm - og derfor skal man bruge en fodpumpe. Køb denne fodpumpe og del udgiften med de andre venner som tager luftmadrassen med.

Hvordan pumper man en luftmadras op?

Først spreder du den u oppustede luftmadras ud, så den ikke ligger helt krøllet sammen. Derefter finder du pumpen frem, og sætter luftrøret i enden af pumpen. Så åbner du op for luftmadrassen, og tilslutter pumpens hoved. Nu kan du begynde at træde på pumpen, stille og roligt.

Hvordan virker et oppusteligt liggeunderlag?

De fleste selvoppustelige liggeunderlag har en skumkerne. Skummet virker som en svamp, når ventilen åbnes; det suger luft til sig, idet det udvides. For at sikre sig, at skummet virker optimalt, skal et liggeunderlag opbevares udfoldet og med åben ventil.

Hvad er et godt liggeunderlag?

Vinderen i kategorien “bedste komfortable selvoppustelig liggeunderlag” er Bornholm 10.0 fra Nordisk. R-værdien på 8,1 holder dig varm i selv den mest barske kulde. Underlaget er tykt og blødt, og så er det udstyret med en indbygget hovedpude.

Hvordan puster man en badering op?

Når man trækker vejret normalt, ventileres normalt cirka 0,5 L luft. Hvis man tager en indånding, der er så dyb som muligt og puster ud så kraftigt som muligt, kan man dog puste cirka 4,8 L luft ud. Man skal altså puste cirka 37,4 gange, før den store badering er fyldt med luft.

Hvordan puster man et badebassin op?

Mund-til-mund Man har altid den gode gammeldags metode til rådighed: nemlig at sætte læberne omkring ventilen, bide den let sammen og så bare puste løs. Hvis du har god lungekapacitet, så er der ingen grund til at læse videre - bare giv den gas og pust det bedste, du har lært.

Hvad betyder R-værdi på liggeunderlag?

R-værdien angiver, hvor godt liggeunderlaget er til at isolere. R-værdi har længe været opgivet på langt de fleste liggeunderlag, men er først blevet en standardiseret måleenhed i 2018.

Hvilken R-værdi liggeunderlag?

Skalaen løber fra 1 til 10, men det er sjældent at man ser et liggeunderlag med R-værdi over 7. 1 betyder, at liggeunderlaget har en lav isoleringsevne, mens 10 omvendt angiver en meget høj isoleringsevne.

Hvordan puster man liggeunderlag op?

Man kan med fordel pakke det ud og åbne ventilen lige så snart, man kommer hjem. Den første gang tager det noget længere tid, før det puster sig op, da skummet har været helt fladmast i lang tid. Man kan hjælpe processen lidt på vej ved at ”massere” liggeunderlaget.