Table of Contents:

  1. Hvad er dyrest diamant eller smaragd?
  2. Er Smaragd en ædelsten?
  3. Hvad er syntetiske rubiner?
  4. Hvad er syntetisk sten?
  5. Hvad betyder smaragden?
  6. Hvor meget er smaragder værd?

Hvad er dyrest diamant eller smaragd?

I mange tilfælde betragtes smaragder som verdens dyreste ædelsten, da smaragder i topkvalitet er mere værdifulde end diamanter. Smaragder findes med et bredt spektrum af klarhed, som vurderes ud fra Carat, Color, Clarity og Cut, ligesom ved diamanter.

Er Smaragd en ædelsten?

Smaragden er en ædelsten lavet af beryl, et af de mere almindelige mineraler. Beryl er et mineral med spor af beryllium, som er fundamentet for at skabe smaragdens fantastiske nuancer. Ædelstenen består dog ikke kun af beryl, men også to sporstoffer – vanadium og chrom.

Hvad er syntetiske rubiner?

Syntetiske rubiner bliver brugt til lejer i ure og videnskabelige apparater. Hårdheden er 9 og massefylden 4.

Hvad er syntetisk sten?

Syntetiske ædelstene Syntetiske sten kaldes også for laboratoriedyrket sten, som næsten på alle måder er identiske med de naturlige ædelsten. De laboratoriedyrket sten har samme krystal struktur, brydningsindeks, gravitation, kemiske komposition, farve samt andre karakteristika.

Hvad betyder smaragden?

Smaragden er en særlig variant af mineralet beryl, der farves grøn af spor af krom og sommetider vanadium. Navnet kommer af det latinske smaragdus, der oprindeligt betyder grøn ædelsten.

Hvor meget er smaragder værd?

Smaragders værdi vurderes ud fra mange af de samme parametre som andre farvede ædelsten, nemlig stenens farve, klarhed, udskæring og gennemsigtighed. Den grønne smaragd forbindes med gudinden Venus, og menes at kunne beskytte kærlighedslivet. Herudover har smaragden været et symbol for håb lige siden tidernes morgen.