Table of Contents:

 1. Hvad er Leverplet?
 2. Hvad er Gammelmandspletter?
 3. Kan leverpletter blive til kræft?
 4. Er pigmentforandringer farlige?
 5. Hvad kan man gøre ved pigmentpletter?
 6. Hvilke modermærker er farlige?
 7. Hvordan fjernes Gammelmandspletter?
 8. Kan man fjerne alderspletter?
 9. Hvordan ser forstadie til hudkræft ud?
 10. Kan man fjerne Gammelmandspletter?
 11. Kan man gøre noget ved pigmentpletter?
 12. Kan man fjerne pigmentpletter?
 13. Hvordan fjerner man pigmentpletter i ansigtet?
 14. Kan en hudlæge fjerne pigmentpletter?
 15. Hvordan ser et farligt modermærke ud?

Hvad er Leverplet?

Leverpletter er ovale eller irregulære i formen og jævnt lysebrune eller helt mørkebrune. Pletterne opstår på ansigt og håndrygge, men kan også komme på skuldre og ryg. Farven kan variere fra person til person og bliver ofte mere intens med alderen. Pletterne kan udvikles gradvist eller opstå over kort tid.

Hvad er Gammelmandspletter?

Leverpletter er velafgrænsede, flade og jævne pletter på hud, der har været udsat for sol i lang tid. Ofte sidder de derfor i ansigtet og på håndryggen. Pletterne er ensfarvede, men farven kan variere fra lysebrun til helt mørk. Med alderen bliver leverpletterne ofte større og mørkere.

Kan leverpletter blive til kræft?

Leverpletter kan ikke blive til kræft. De kan altså ikke, ligesom modermærker udvikle sig til modermærkekræft, og leverpletter er heller ikke årsag til hudkræft. Hvis du har mørke pletter på huden, som ser unormale ud, eller vokser, bør du altid gå til din læge og få dem undersøgt.

Er pigmentforandringer farlige?

Er pigmentpletter farlige? Selvom pigmentpletter kan være nok så irriterende, er de mørke pletter og plamager udelukkende et kosmetisk problem og heldigvis ikke farlige.

Hvad kan man gøre ved pigmentpletter?

Hos hudlægen får man oftest lys- eller laserbehandling mod pigmentpletter. Kemisk peeling er også en mulighed. Disse indgreb er særligt effektive, men kan være smertefulde.

Hvilke modermærker er farlige?

En god regel er, at hvis modermærket er større end 6 mm og/eller har nytilkomne sorte eller grålige partier, skal du kontakte din læge. Du kan også få kræft i modermærker, der er mindre end 5-6 mm. Tag derfor kontakt til lægen, hvis du har et modermærke, som du føler dig usikker på.

Hvordan fjernes Gammelmandspletter?

Laserbehandling med IPL mindsker både pigmentpletter og rødme og får således huden til at fremstå mere ensartet, friskere yngre. Fjernelse af pigmentforandringer og de såkaldte 'gammelmandspletter' på hænderne er let og effektivt med IPL (laser), og du vil med garanti ikke fortryde det.

Kan man fjerne alderspletter?

Man kan godt fjerne leverpletter, men det er kun tilrådeligt, hvis de af kosmetiske årsager er hæmmende. Hos en speciallæge fjernes pletten som regel ved, at man fryser pletten, eller ved hjælp af laser. Man skal være opmærksom på, at der på grund af behandlingen er risiko for at få en hvid plet i stedet for den brune.

Hvordan ser forstadie til hudkræft ud?

Forstadier til hudkræft udvikles oftest på steder, der er udsat for sollys som for eksempel i ansigtet, i hårbunden og på brystet. Forandringerne viser sig ofte som røde, skællende forandringer, der føles ru ved berøring. Med tiden kan forstadierne blive tykkere, og skorpedannelsen kan blive grovere.

Kan man fjerne Gammelmandspletter?

Man kan godt fjerne leverpletter, men det er kun tilrådeligt, hvis de af kosmetiske årsager er hæmmende. Hos en speciallæge fjernes pletten som regel ved, at man fryser pletten, eller ved hjælp af laser. Man skal være opmærksom på, at der på grund af behandlingen er risiko for at få en hvid plet i stedet for den brune.

Kan man gøre noget ved pigmentpletter?

Hos hudlægen får man oftest lys- eller laserbehandling mod pigmentpletter. Kemisk peeling er også en mulighed. Disse indgreb er særligt effektive, men kan være smertefulde.

Kan man fjerne pigmentpletter?

Generelt om fjernelse af pigmentpletter Fjernelse af pigmentpletter med IPL ( intenst pulserende lys ) er en metode der effektivt og skånsomt fjerner eller mindsker pigmentpletter og efterlader resten af huden intakt. Metoden kan anvendes på mænd og kvinder, som føler sig kosmetisk generet af pigmentpletter.

Hvordan fjerner man pigmentpletter i ansigtet?

Den hudforyngende laserbehandling går også under navnet Photorejuvenation, og den kan:
 1. Fjerne brune pigmentpletter, fx i ansigtet, på brystet og på hænderne.
 2. Fjerne røde karsprængninger, fx på kinder og næse.
 3. Forbedre hudens struktur og spændstighed.

Kan en hudlæge fjerne pigmentpletter?

Vi hjælper selvfølgelig med at vurdere, hvilken form for pigmentforandring du har i huden. Er der tale om pigmentpletter, kan du få dem fjernet hos en af vores dygtige hudlæger i København, Virum eller Aalborg. tager vi os af dine pigmentforandringer i huden.

Hvordan ser et farligt modermærke ud?

Ondartede modermærker er som regel asymmetriske i modsætning til de fleste normale modermærker, som er symmetriske, således at den ene halvdel er som et spejlbillede af den anden. Border (afgrænsning til øvrige hud). Modermærkekræft har typisk en uregelmæssig og uskarp afgrænsning. Colour (farve).