Table of Contents:

 1. Hvilke Nike løbesko er bedst?
 2. Hvad er Hældrop?
 3. Hvilke løbesko er gode?
 4. Hvorfor må man ikke gå i løbesko?
 5. Er Skechers løbesko gode?
 6. Hvad er pronation løb?
 7. Hvornår er det tid til at skifte løbesko?
 8. Er løbetest nødvendig?
 9. Hvor kan man få testet din løbestil?
 10. Hvor langt kan man løbe på 12 minutter?
 11. Hvor lang tid tager en bip test?
 12. Hvorfor er Skechers gode?

Hvilke Nike løbesko er bedst?

Nike Pegasus Trail 3 er den ultimative all-round løbesko, hvis du gerne vil have muligheden for både at løbe på asfalt og i skoven. Den har nok greb til at passe til langt de fleste trailløbere og nok stødabsorbering til at kunne fungere på mange forskellige underlag.

Hvad er Hældrop?

Når vi snakker om drop, også kendt som hældrop, handler det om forskellen i højde fra forfod til hæl. Det vil sige hvis der bliver tegnet en retvinklet trekant på skoens mellemsål, hvorefter højden på trekanten måles, så er det løbeskoens drop højde.

Hvilke løbesko er gode?

 • Løbesko til mændadidas SolarBoost 3. 1.300,- 806,-
 • Løbesko til mændAsics GEL-Cumulus 22. 1.200,- 720,-
 • Løbesko til kvinderNike Air Zoom Vomero 15. 1.200,- 720,-
 • Løbesko til mændNike Air Zoom Pegasus 37. 1.000,- 600,-
 • Løbesko til mændadidas SolarBoost 3. 1.300,- 780,-

Hvorfor må man ikke gå i løbesko?

Det er det bevægemønster skoene er designet til. Når du går, lander du med meget mindre kraft, du går mere fremme på foden, og du falder slet ikke indad på samme måde. Det betyder, at løbeskoene typisk er for hårde og for korrigerende til at ind. Det belaster fødder og ben og kan på sigt give skader.

Er Skechers løbesko gode?

SKECHERS' løbesko GOrun findes til både mænd, kvinder og børn og kan bruges af alle – uanset erfaring og hvilken type løber du er. Med GOrun kan du finde løbesko til hele familien, der alle har en yder god støtte og komfort, så i kan lave løb til en familietur.

Hvad er pronation løb?

Når du pronerer, vil du som oftest træde svangen helt ned og derved presse anklen ned- og indad. Dette ses blandt andre typisk ved mennesker, der er platfodede. Når svangen trædes ned, ændres vinklen på anklen, så den typisk vil overstige 6°.

Hvornår er det tid til at skifte løbesko?

Som tommelfingerregel holder skoene ca. 1.000 km +/- 200 km. Skoene bliver slidt forskelligt alt efter typen af sko, din vægt, underlagets hårdhed, løbehastighed og hvor hyppigt skoen bliver brugt. Du kan ikke bare købe afløseren til dine løbesko!

Er løbetest nødvendig?

Man skal ikke bruge tid på en løbetest for at finde ud af, hvordan ens fodstilling er. Lad være med at købe sko med særlig støtte eller anti-pronation. Erfarne løbere uden skader: Har du allerede løbet en del uden problemer, så behold umiddelbart dine løbesko.

Hvor kan man få testet din løbestil?

Ud fra de gamle sko kan vi tjekke, hvilken støtte du er vant til, hvordan du slider sålen, hvordan dit fodaftryk er og hvilken størrelse der passer dig. De fleste INTERSPORT butikker tilbyder gratis løbestilsanalyser på løbebånd og med kamera.

Hvor langt kan man løbe på 12 minutter?

Formålet med testen er at se, hvor hurtigt du kan løbe på 12 minutter. Konditallet i Coopertesten afhænger ikke af vægten. Konditallet er VO2-max divideret med kropsvægten. Hvis en person på 50 kg skal løbe 3000 meter på 12 minutter, så kræver det en VO2max på 2,8 l/min.

Hvor lang tid tager en bip test?

Selve testen går ud på, at du skal løbe, så langt du kan på 12 minutter.

Hvorfor er Skechers gode?

Fodtøjet fra Skechers giver din fod god stødabsorbering, når du går og står meget i løbet af din arbejdsdag. Selvom Skechers er en let sko, er der gjort meget ud af indersålen, som så oftest er en Memory Foam sål. Det betyder, at skoen tilpasser sig dit fodaftryk.