Table of Contents:

 1. Kan man male direkte på gipsplader?
 2. Hvordan maler man gipslofter?
 3. Kan man spartle direkte på gipsplader?
 4. Kan man male direkte på fermacell plader?
 5. Hvordan maler man akustikplader?
 6. Kan man male direkte på en spartlet væg?
 7. Kan man male akustiklofter?
 8. Kan man bruge glans 10 til loft?
 9. Kan man spartle loftplader?
 10. Hvorfor bruger man Microdispers?
 11. Er et lag fermacell nok?
 12. Kan man male Ecophon plader?
 13. Kan man male direkte på en pudset væg?
 14. Kan man male på akustikplader?

Kan man male direkte på gipsplader?

Hvordan du behandler/maler vægge afhænger af, hvordan bunden er. Om det er på gipsplader, fibergips eller på tidligere opsat væv. Derudover afhænger kvaliteten af resultatet af, hvordan bunden er udført. Behandler/maler du på en meget ujævn overflade, vil resultatet også blive derefter.

Hvordan maler man gipslofter?

Sådan maler du malede eller ubehandlede gipslofter
 1. Trin 1: Forarbejde. Gå loftet igennem og sørg for at få fjernet alt løstsiddende maling med en skraber. ...
 2. Trin 2: Grunding og spartling. Evt. ...
 3. Trin 3: Maling. For at få det bedste resultat og længste holdbarhed skal du påføre to strøg med fx LADY Perfection.

Kan man spartle direkte på gipsplader?

Tryk første lag spartelmasse godt ned i forsænkningen mellem de to plader. Mellemrummet skal fyldes helt ud, så træk rigeligt spartelmasse på nedefra og opefter og før spartlen lidt på skrå. 3. Det er svært at spartle hele samlingen i én arbejdsgang.

Kan man male direkte på fermacell plader?

- Selvfølgelig kan enhver maler spartle, men når der bygges skillevægge med fermacell fibergipsplader skal malerne faktisk i nogle tilfælde bidrage til selve pladesamlingens konstruktive styrke og ikke blot dække den samling, tømreren allerede har lavet.

Hvordan maler man akustikplader?

Maling til akustikpladelofter Akustikplader bør sprøjtemales men ikke til mætning. Akustikplader er meget sugende og må ikke mættes med malingen, da de så mister lyddæmpende effekt. Mal og lad tørre, inden næste lag påføres.

Kan man male direkte på en spartlet væg?

En fuldspartlet væg har et flot og ensartet udtryk, og det er et rigtig godt udgangspunkt, når du skal male den. Fuldspartlet betyder, at hele væggens overflade får et tyndt lag spartelmasse, og betegnelsen skal ses i forhold til en pletspartling, hvor det kun er revner, skruehuller og samlinger, der får en omgang.

Kan man male akustiklofter?

Akustik og maling I visse tilfælde er det muligt at male en akustik overflade med en stærkt fortyndet maling påført med sprøjte, så man kun mister en del af den lyddæmpende effekt, men i forhold til akustikken er maling altid af det onde. Hvis man maler et blødt materiale, vil det få en mere sprød og hård overflade.

Kan man bruge glans 10 til loft?

Derfor kan glans 10-25, dvs. en mere blank loftmaling, være et godt valg. Påvirkning af lys: Dit valg af en loftmalings glans kan også påvirke lyset i rummet. Kommer der eksempelvis meget lys ind i rummet, kan en mat loftmaling være at foretrække for at undgå genskin.

Kan man spartle loftplader?

Hvis du skal spartle nye eller gamle gipsplader i loftet, er det nok at fjerne støv fra disse, før du begynder at spartle. Hvor gipspladerne mødes, er der en samling, der skal udfyldes. Påfør spartelmasse på tværs af overgangen og glat derefter ud i længderetningen.

Hvorfor bruger man Microdispers?

Microdispers kaldes også forankringsgrunder, da den hæfter og forankre sig rigtig godt på den nypudsede (et år gamle) facade eller ubehandlede gipsplader på lofter og vægge, samt på sandspartel. Forankringsgrunder er også en støvbinder, som binder støvet på væggen.

Er et lag fermacell nok?

Et enkelt lag er ofte nok til at opfylde kravene til lydreduktion og brandmodstandsevne. fermacell er skruefaste gipsplader, der holder 30 kg i én skrue uden plugs og 50 kg med plugs. og skruefaste gipsplader, der med et enkelt lag højner kvaliteten og øger styrken i forhold til traditionelle 2-lags løsninger.

Kan man male Ecophon plader?

De lange fibre gør glasuldspaneler stærke, formstabile og funktionsbestandige. Desuden er panelerne ekstremt fleksible. Formstabiliteten gør det muligt at bearbejde, skære og male panelerne, så vi kan fremstille de fineste kantdesign, og derved tilbyde det største udvalg af kanter, - og altid med den bedste finish.

Kan man male direkte på en pudset væg?

Når du står med en nypudset væg, er det vigtigt, at væggen bliver behandlet med grunder. Grunderen søger for optimal vedhæftning af maling, og giver overfladen en ensartet sugeevne.

Kan man male på akustikplader?

Akustikplader bør sprøjtemales men ikke til mætning. Akustikplader er meget sugende og må ikke mættes med malingen, da de så mister lyddæmpende effekt. Mal og lad tørre, inden næste lag påføres.