Table of Contents:

 1. Hvorfor omskærer man i USA?
 2. Hvor mange i Danmark er omskåret?
 3. Hvorfor fjerner man forhud?
 4. Hvor mange drenge er omskåret?
 5. Er det normalt at blive omskåret i Danmark?
 6. Hvad er problemet med omskæring?
 7. Er omskæring smertefuldt?
 8. Hvordan ved man at man har forhudsforsnævring?
 9. Hvornår bliver man omskåret i islam?
 10. Hvorfor er omskæring lovligt?
 11. Hvilke argumenter er der for og imod omskæring?
 12. Hvilken funktion har forhud?
 13. Hvor lang tid tager det at blive omskåret?
 14. I hvilke religioner bliver man omskåret?
 15. Hvornår skal man kunne trække forhuden tilbage?

Hvorfor omskærer man i USA?

I USA er 75 procent af mændene omskåret. Det er selv om jøder og muslimer blot udgør små mindretal. Omskæringen er primært kulturelt betinget og forbundet med renlighed og sundhed.

Hvor mange i Danmark er omskåret?

I Danmark praktiseres rituel omskæring primært af muslimer og jøder. Det anslås, at omkring 125.000 danske mænd er rituelt omskåret.

Hvorfor fjerner man forhud?

Forhuden beskytter glans mod udtørring »Først og fremmest beskytter forhuden jo penishovedet, altså, glans på penis. Glans er i virkeligheden et indre organ, og derfor skal den beskyttes – ellers tørrer den ud,« siger Morten Frisch. Når forhuden fjernes, så forsvinder ikke bare beskyttelsen, men også følsomheden.

Hvor mange drenge er omskåret?

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO er omtrent hver tredje voksne mand i verden er omskåret. Af dem er ca. 70 procent muslimer og 0,8 procent er jøder - de sidste 30 procent er omskåret på grund af ikke-religiøse årsager.

Er det normalt at blive omskåret i Danmark?

I Danmark skønnes det, at der foretages op mod 2.000 omskæringer af drenge om året af religiøse årsager hos muslimer og jøder. Det præcise antal er dog ikke kendt, da omskæringerne, som er blevet foretaget uden for private lægeklinikker, først er blevet registreret fra januar 2017.

Hvad er problemet med omskæring?

Risikoen for, at kvinder med omskårne mænd får smerter ved samleje, er otte gange højere, og risikoen for problemer med at opnå orgasme for kvinderne er næsten tre gange højere, end hos kvinder der har mænd med intakt forhud. Kun få af mændene i undersøgelsen var dog omskåret i spædbarnsalderen.

Er omskæring smertefuldt?

Det mener Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin (Dasaim), der i et høringssvar til Styrelsen for Patientsikkerhed fremhæver, at ingen af de former for lokalbedøvelse, der bruges i dag, giver sikkerhed for smertefrihed under omskæring.

Hvordan ved man at man har forhudsforsnævring?

Forhudsforsnævring hos voksne: Det viser sig ved, at der kommer en stramning, når man trækker forhuden tilbage fra penishovedet. Nogle gange kan det blive umuligt at få forhuden tilbage. Dette kan medføre tendens til infektion, der viser sig ved rødme, hævelse og ømhed af forhuden.

Hvornår bliver man omskåret i islam?

Hos muslimer finder omskæringen sted, mens drengen er spæd eller i hans første leveår, som regel inden 7-års alderen, men i andre tilfælde kort før puberteten. Mænd, der konverterer til islam som voksne, bliver som regel omskåret kort efter konverteringen.

Hvorfor er omskæring lovligt?

Svar. Da omskæring af drenge er et kirurgisk indgreb, hvilket er blevet indskærpet af sundhedsstyrelsen, kan det kun udføres af autoriserede læger, og i så fald er det lovligt (og i øvrigt omfattet af Patientforsikringen).

Hvilke argumenter er der for og imod omskæring?

· Omskæring af drenge er lemlæstelse og bør ikke accepteres, fordi det udføres af jøder, hvis kultur vi er godt bekendt med. · Omskæringen er forældrenes ønske og ikke barnets, og derfor er det forældrenes religiøse rettigheder, der sættes over barnets ret til selvbestemmelse.

Hvilken funktion har forhud?

Forhuden har mange funktioner. Den mest umiddelbare er, at den beskytter den følsomme overflade på glans og urinrøret. I spædbarnsalderen beskytter den glans og urinrørsåbningen for stadig kontakt med urin og afføring, og senere forebygger den, at glans gnider direkte mod tøjet.

Hvor lang tid tager det at blive omskåret?

Operationen tager 30 45 minutter. Hvis forhuden kan trækkes tilbage over penishovedet, vil problemet ofte kunne løses med en mindre plastik kirurgisk operation på forhuden.

I hvilke religioner bliver man omskåret?

Omskæring af drenge finder sted blandt muslimer og jøder over hele verden og desuden blandt kristne og ikke-religiøse i engelsktalende lande som USA, England og Canada. I Danmark er det primært jødiske og muslimske drenge, der omskæres.

Hvornår skal man kunne trække forhuden tilbage?

I løbet af de første leveår bliver forhuden mere løs, og hos mange drenge kan forhuden efterhånden uden besvær trækkes tilbage. Generelt forventes en dreng at kunne trække forhuden tilbage, når han er fyldt 6 år, men mange kan det før.