Table of Contents:

  1. Hvilken bønne er sundest?
  2. Kan man spise for mange edamame bønner?
  3. Er hvide bønner og butterbeans det samme?
  4. Hvorfor skal grønne bønner koges?
  5. Hvornår høstes Borlottibønner?
  6. Er røde kidney bønner sunde?

Hvilken bønne er sundest?

Bedste valg: Ligesom almindelige hvide bønner er butterbeans (også kaldet limabønner) et nøk bedre end de brune. Proteinindholdet er 15-20 procent højere, og der er flere fibre i dem og ekstra mange vitaminer og mineraler.

Kan man spise for mange edamame bønner?

Er det forkert? Alle bønner bør koges, anbefaler Kirsten Pilegaard fra fødevareinstituttet, DTU. Mange bønner indeholder proteinet Lectin, som giver tynd mave, opkastning og kvalme og i alvorlige tilfælde mavekramper og blødning. Det gælder både grønne bønner og alle tørrede bønner, som kommer fra familien, Phaseolus.

Er hvide bønner og butterbeans det samme?

Hvide bønner findes i flere sorter fx sorten, der kaldes cannellini bønner, som er små, hvide bønner, og butterbeans (link til butterbeans artiklen), der er store hvide bønner. Hvide bønner er en bælgfrugt.

Hvorfor skal grønne bønner koges?

Bønner indeholder lektiner, som er et giftstof, der kan give maveonde. Derfor skal bønner koges. Det er dog nok at dampe friske bønner 5-6 minutter, så de stadig bevarer lidt sprødhed. Derved uskadeliggøres lektinerne.

Hvornår høstes Borlottibønner?

Det er tegn på, at bønnerne er ved at være klar til at høste som friske bønner. Jeg venter til bælgene bliver lidt bløde, så de er lette at åbne og få fat i bønnerne. Venter jeg for længe, bliver bælgene lyslilla og bønnerne mere modne og hårde, og det skal de ikke være som friske bønner.

Er røde kidney bønner sunde?

Kidneybønner er en god kilde til energi, og de har et højt indhold af kostfibre og proteiner. Kostfibrene gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Proteinerne er byggesten til dine muskler og væv, og de gør også din krop mæt.