Table of Contents:

  1. Kan man male greb?
  2. Hvor høj glans maling?
  3. Hvorfor bruger man Gesso?
  4. Hvor skal greb sidde?
  5. Hvad bruger man hæftegrunder til?
  6. Kan man male på folie?
  7. Kan man skifte greb på køkkenlåger?
  8. Kan man male IKEA skabslåger?

Kan man male greb?

Dørhåndtag og greb Håndtag og greb kan få lidt mere personlighed med lidt ny maling – brug dem for eksempel i køkkenet eller kommoden, eller mal dørhåndtagene i sjove farver, så de står lidt ud. Husk dog at bruge en type maling, der kan holde til slitagen.

Hvor høj glans maling?

Maling med glans mellem 10 og 35 kan anbefales til køkkener og vådrum, hvor du ønsker at beskytte vægge, lofter og gulv mod fugt. Sidst kan glans maling med en glans værdi på 50 og opefter anbefales, når du skal male paneler, døre, vinduer, vindueskarme, træværk, møbler og ikke mindst gulve.

Hvorfor bruger man Gesso?

Maler du med oliemaling, skal lærredet forsegles/primes inden brug, da malingen ellers i det lange løb vil rådne. Maler du med akrylmaling kan du godt male direkte på lærredet, mange lærreder i dag er nemlig forgrundet, men ønsker du ekstra dybde i dit maleri, anbefaler vi en grunder/gesso.

Hvor skal greb sidde?

Grebene på låger og skuffer skal sidde helt ens – præcis midtpå og lige højt, så de flugter vandret og lodret. Den bedste måde at sikre det er at bore alle huller igennem en boreskabelon. Har man skabselementer i forskellige bredder, kan man selvfølgelig lave en skabelon til hver skuffebredde og en til alle lågerne.

Hvad bruger man hæftegrunder til?

Hæftegrunderen sørger for, at det næste lag maling sidder godt fast - så du efterfølgende kan overmale med alle typer maling. Farven er hvid, som gør, at den er nem at dække til med den valgte slutmaling. Inden du bruger hæftegrunder, skal underlaget være rent, tørt og fast.

Kan man male på folie?

Hvis dine låger er lavet af laminat (eller folie og melamin) skal du bruge en hæftegrunder. Til at male køkkenlåger af plastlaminat vil vi anbefale at du bruger enten PP Professional Paint Grip Primer eller Gjøco Vandbaseret Hæftegrunder.

Kan man skifte greb på køkkenlåger?

Smukke køkkengreb vil forny dit køkken Synes du, at dit køkken kunne trænge til en opgradering, så kan det være, at du skal overveje at skifte greb på køkkenlågerne. Med smukke håndtag til køkkenlågerne, kan du give dit køkken et helt nyt liv.

Kan man male IKEA skabslåger?

IKEAs låger er lavet i et finermateriale hvorfor det kan være svært at få malingen til at hæfte. Man kan med god fordel både grunde og slibe inden man påfører maling. Jeg valgte at male lågerne med pensel, fordi de små strøg igen bidrager til det snedkeret look, som jeg gerne ville have frem.