Table of Contents:

 1. Hvad hedder landene ved det østlige Middelhav?
 2. Hvordan blev Middelhavet dannet?
 3. Hvor dyb er Middelhavet?
 4. Hvor koldt bliver Middelhavet?
 5. Hvad er saltindholdet i Middelhavet?
 6. Hvor stort er Middelhavet?
 7. Hvad hedder farvandet mellem Grækenland og Tyrkiet?
 8. Hvor dybt er Adriaterhavet?
 9. Hvad hedder den sydeuropæiske halvø mellem Middelhavet og Sortehavet?
 10. Hvorfor er vandet lyseblåt?
 11. Hvilket hav er det mest saltholdige?
 12. Hvor varmt er Middelhavet?
 13. Hvad hedder havet omkring Grækenland?
 14. Hvad hedder havet ved Kreta?
 15. Hvor ligger Adriaterhavet?

Hvad hedder landene ved det østlige Middelhav?

Østkysten (fra nord til syd): Tyrkiet, Syrien, Libanon, Israel. Sydkysten (fra vesttil øst): Marokko, Algeriet, Tunesien, Libyen, Ægypten. Østater: Malta, Cypern.

Hvordan blev Middelhavet dannet?

Det Middelhav vi i dag kender er dannet for ca. 5 millioner år siden ved, at kraftige jordskælv i vest ved Gibraltar har åbnet sprækker og kløfter i de bjergklipper, der dengang lå ud til Atlanterhavet.

Hvor dyb er Middelhavet?

5.267 mMiddelhavet / Maks. dybde

Hvor koldt bliver Middelhavet?

Vejret ved Middelhavet kan være ganske barsk om vinteren - helt anderledes fra det vi kender om sommeren. Regnen kommer som oftest i form af kraftige byger eller mægtige lavtryk, der dannes i Middelhavsregionen. En medvirkende faktor er det varme Middelhav, der for tiden ligger på 17 til 20 grader.

Hvad er saltindholdet i Middelhavet?

Saltindholdet (salinitet) af havene måles i promille. Saltindholdet i Storebæltets vand er på ca. 20 promille. Saltindholdet i Middelhævet er noget højere, den ligger på rundt 38 promille og er således højere end vandet i den Atlantiske Ocean.

Hvor stort er Middelhavet?

2.500.000 km²Middelhavet / Areal

Hvad hedder farvandet mellem Grækenland og Tyrkiet?

Kykladerne i det Ægæiske Hav, mellem Grækenland og Tyrkiet.

Hvor dybt er Adriaterhavet?

Havet er opkaldt efter byen Adria i Podeltaet og afgrænses mod syd af det 75 km brede Otrantostræde til Joniske Hav. Den nordlige del af Adriaterhavet er forholdsvis lavvandet (dybde under 100 m), mens den sydlige del er væsentlig dybere (100-300 m, enkelte steder over 1000 m).

Hvad hedder den sydeuropæiske halvø mellem Middelhavet og Sortehavet?

Lilleasien (Μικρά Ἀσία Mikrá Asía) er den ældre græske betegnelse for den store halvø som i dag udgør den asiatiske del af Tyrkiet; den ligger mellem Bosporus, Marmarahavet, Dardanellerne, Sortehavet, Ægæiske hav og Middelhavet.

Hvorfor er vandet lyseblåt?

Små mængder rent vand er gennemsigtigt. Men når laget af vand bliver meget tykkere, bliver det blåt. Det er fordi lyset, der skinner igennem vandet bliver opfanget og spredt igen. Det ser vores øjne som en blå farve.

Hvilket hav er det mest saltholdige?

De indsamlede data viser, at Atlanterhavet sammen med den sydlige del af Stillehavet er de mest saltholdige af de store oceaner, mens Middelhavet, Det Røde Hav og Den Persiske Golf med en saltholdighed på ca.

Hvor varmt er Middelhavet?

Det varmeste vand i Middelhavet blev registreret i dag i Tartus. Vandtemperaturen på dette sted er 17.4°C. Og den koldeste i Valras Plage, dens værdi 11.8°C.

Hvad hedder havet omkring Grækenland?

Grækenland grænser op til Albanien mod nordvest, Republikken Nordmakedonien og Bulgarien mod nord og Tyrkiet mod nordøst. Desuden grænser det op til Middelhavet som i dette område har flere forskellige navne – mod øst Det Ægæiske Hav, mod vest Det Ioniske Hav, mod syd Det Libyske Hav.

Hvad hedder havet ved Kreta?

Det Ægæiske hav eller Ægæerhavet (græsk: Αιγαίον Πέλαγος, Aigaion Pelagos) er den del af Middelhavet, der ligger mellem det græske fastland og Lilleasien. Mod syd afgrænses havet af øen Kreta.

Hvor ligger Adriaterhavet?

Adriaterhavet er den del af Middelhavet, som ligger mellem den italienske halvø og Balkanhalvøen. Navnet stammer fra den romerske by Adria. Vestkysten er italiensk, og mod øst har Slovenien, Kroatien, Bosnien-Hercegovina, Montenegro og Albanien kyststrækninger langs Adriaterhavet.